LIOF


Bombardier kiest SAMCO Aircraft Maintenance

SAMCO Aircraft Maintenance BV, gevestigd op Maastricht Aachen Airport (MAA) heeft van de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier de status Recognized Service Facility (RSF) gekregen voor de Dash-8 series in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Bombardier erkent SAMCO daarmee als aanbevolen onderhoudsbedrijf voor 'C'-checks en ander zwaar onderhoud op alle modellen van de Dash-8 series. SAMCO kan ook modificaties en upgrades uitvoeren op deze serie vliegtuigen waarvan er op dit moment 250 operationeel zijn bij diverse vliegtuigmaatschappijen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De erkenning is een belangrijke opsteker voor SAMCO maar ook voor MAA in het algemeen en het daar gevestigde cluster van vliegtuigonderhoudsbedrijven, verenigd in de Maintenance Boulevard, in het bijzonder.

"Het aanwijzen van SAMCO als een Bombardier RSF verzekert potentiële klanten dat het bedrijf voldoet aan de eisen van Bombardier op het gebied van service en aandacht voor de klant. Wij zijn vol vertrouwen dat de uitstekende onderhoudsfaciliteiten en het zeer professionele personeel van SAMCO hoogwaardig en efficiënt onderhoud zal bieden aan de klanten van de Dash-8 series in Europa, Afrika en het Midden Oosten" aldus Todd Young, Vice-President, Customer Service and Support, Bombardier Commercial Aircraft.

SAMCO Aircraft Maintenance is de derde RSF van Bombardier in Europa, naast Adria Airways in Slovenië en Flybe in Engeland. Adria Airways onderhoudt de CRJ Series vliegtuigen terwijl Flybe de Dash-8 series vliegtuigen onderhoudt.

Constant van Schaik, algemeen directeur SAMCO: "De erkenning van SAMCO Aircraft Maintenance als een "recognized service facility" voor Bombardier, o.a. de grootste turboprop fabrikant in de wereld, is een mijlpaal voor SAMCO Aircraft Maintenance. De erkenning door een vliegtuigfabrikant verstevigt onze concurrentiepositie en geeft ons toegang tot een uitgebreider netwerk en opportunities".

Over SAMCO Aircraft Maintenance
SAMCO is opgericht in 1987 als een onafhankelijke onderhoudsbedrijf voor een groot aantal regionale jets en turboprop vliegtuigen, en kan in Maastricht beschikken over een moderne, volledig toegeruste onderhoudsfaciliteit die een groot scala aan onderhoudsmogelijkheden biedt, waaronder heavy base maintenance checks, line maintenance checks, logistieke ondersteuning, continuing airworthiness, structurele reparaties, en structurele en avionische modificatie programma's. SAMCO Aircraft Maintenance heeft een EASA part 21 DOA erkenning voor het ontwerpen van kleine modificaties en reparaties op het vliegtuig.

SAMCO heeft 115 werknemers in dienst en heeft zijn hoofdvestiging op Maastricht Aachen Airport. Daarnaast heeft het bedrijf negen buitenstations op Europese luchthavens met eigen onderhoudsteams. Sinds medio 2008 heeft NV Industriebank LIOF een belang van 25% in