Deelgemeente Charlois Rotterdam

Succesvolle horeca-actie in de Tarwewijk

Op woensdag 11 maart heeft de deelgemeente Charlois de eerste integrale horeca-actie van dit jaar gehouden in de Tarwewijk.

De deelgemeente Charlois besteedt veel aandacht aan het tegengaan van overlast vanuit de horeca. Zo zijn er diverse overleggen, waaraan ook ondernemers deelnemen. Daarnaast worden horeca-ondernemers een paar keer per jaar onverwachts bezocht. Deze integrale horeca-acties hebben tot doel overlast en overtredingen op te lossen, de kwaliteit van de horeca)ondernemingen te verbeteren en ervoor te zorgen dat wet en regelgeving wordt nageleefd.

Tijdens de integrale horeca-actie op woensdag 11 maart zijn (horeca)panden

gecontroleerd op vergunningen, illegale arbeid, kwaliteit van voedsel, gemeentelijke belastingheffingen en overtredingen die te maken hebben met sociale uitkeringen en inkomsten. Vertegenwoordigers van de Politie, Rijksbelastingdienst, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Gemeentebelastingen, Eneco, Voedsel en Warenautoriteit en de deelgemeente bezochten in totaal tien ondernemingen in de wijk.

Resultaten

De Politie Horecataken gaf een bestuurlijke waarschuwing aan de beheerder van een restaurant aan de Dordtselaan. Hier hield men ook drie illegaa; in Nederland verblijvende personen aan. Eneco sloot daar ook de elektriciteit af omdat er al twee jaar geen contractant bij Eneco bekend was.

Wegens een openstaande belastingschuld kreeg een exploitant van een café aan de Mijnsherenlaan beslaglegging van de inboedel aangezegd.

Ook stelt de rijksbelastingdienst nader onderzoek in naar een horecageledegnheid aan de Brielselaan. Dit naar aanleiding van onduidelijkheden over het afdragen van belasting over de werkzaamheden van een schoonmaakster. De exploitant van dezelfde horecagelegenheid kreeg bovendien van de Voedsel en Warenautoriteit een officiële waarschuwing voor het aantreffen van vuil en ongedierte.

DCMR trof in een café op de Bas Jungeriusstraat een koolzuurgasfles aan die niet op een deugdelijke wijze was vastgezet. De exploitant krijgt de kans om dit binnen korte tijd te herstellen.

Bij een speeltuinvereniging bleek de hoofdschakelkast van Eneco niet verzegeld te zijn.

Vier horecagelegenheden krijgen een naheffing van de gemeentebelastingen wegens het niet betalen van reclame-/precariobelasting en twee exploitanten kregen van de Voedsel en Warenautoriteit een boete voor het aantreffen van rokende bezoekers buiten de daarvoor bestemde rookruimte.