Stadsdeel Amsterdam Centrum


Aanvragen subsidie mantelzorgondersteuning

25 maart 2009

Stadsdelen zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van het zogenaamde 'basispakket' van voorzieningen voor de ondersteuning van mantelzorgers. De stadsdelen Oud Zuid, Oud West en Centrum willen de uitvoering van deze taken neerleggen bij een externe organisatie. Organisaties kunnen nu een subsidie-aanvraag indienen voor uitvoering van dit takenpakket.

Op grond van het beleidsprogramma 'Amsterdam voor elkaar' zijn de stadsdelen met ingang van 1 januari 2009 verantwoordelijk voor het aanbieden van het zogenaamde 'basispakket' van voorzieningen voor de ondersteuning van mantelzorgers. Zij hebben daarbij de vrijheid om zelf te bepalen wie zij met het uitvoeren van deze taken willen belasten, uitgezonderd de onderdelen die expliciet door de stadsdelen zelf of door een aangewezen orgaan moeten worden uitgevoerd.

Subsidie aanvragen?

* In het 'Takenpakket mantelzorgondersteuning stadsdelen Oud-Zuid, Centrum, Oud-West', wordt een toelichting op de taakgebieden gegeven en ook de voorwaarden voor een subsidieaanvraag.

* Bij vragen kunt u contact opnemen met mevrouw Regina Imamkhan of mevrouw Jeltsje Dijkstra, stadsdeel Centrum, telefoon 14 020