Gemeente Rotterdam

Niet Rotterdam maar Groningen krijgt eind van het jaar het Glazen Huis van 3FM op bezoek. Vanmiddag werd in een spannende radio-uitzending de uitslag live bekend gemaakt.

Rotterdam eindigde nipt op de tweede plaats. 3FM was enthousiast over het promotieplan, het enthousiasme en de grootsheid van Rotterdam maar gaf uiteindelijk toch de voorkeur aan een wat kleinere stad.

17 steden hadden zich kandidaat gesteld om het Glazen Huis van 3FM Serious Request te ontvangen. Op basis van de ingestuurde plannen werd een short list opgesteld bestaande uit Enschede, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Rotterdam. Deze 5 steden werden allemaal door 3FM bezocht en op 18 maart jl. ontvingen o.a. burgemeester Aboutaleb en wethouder Cultuur en Participatie Rik Grashoff 3FM op het Stadhuis

Rotterdam wilde het Glazen Huis graag binnenhalen om het Rode Kruis een recordopbrengst te bezorgen én natuurlijk de stad een week lang landelijk te promoten. In korte tijd stelden collega's van allerlei gemeentelijke diensten in samenwerking met Rotterdamse bedrijven en instellingen een prachtig promotieplan samen.

Rotterdam bedankt alle enthousiaste mensen die via weblogs en de site van 3FM hun steun voor Rotterdam hebben uitgesproken. En wenst Groningen veel succes!

Bron: Bestuursdienst, 25-03-2009