Groen!

Jos Stassen overhandigt minister-president Peeters puin uit Doel

door Jos Stassen (Vlaamse fractie) op 25 maart 2009 in "Ruimtelijke ordening en stedelijkheid"

Vandaag, woensdag 25 maart om 12u, zal Vlaams parlementslid Jos Stassen samen met een aantal bewoners van Doel, minister-president Kris Peeters een zak puin van Doel overhandigen. Jos Stassen zal de minister-president ook een document geven dat bewijst dat Antwerpen geen nood heeft aan een tweede havendok en Doel bijgevolg niet eens hoeft gesloopt te worden.

Gisteren, dinsdag 24 maart, is de afbraak van het patrimonium van Doel met volle kracht verder gegaan. Hiervoor werd niet alleen de politie ingeschakeld maar ook een juridisch vonnis. De maatschappij voor de Linkerschelde-oever heeft via een eenzijdig vonnis bij de rechtbank van eerste aanlag van Dendermonde bedongen dat bij elke hindering van de vergunde sloopwerken er per actie en per deelnemer een dwangsom is van EUR2500 met een maximum van EUR25.000.

Dit vonnis werd gisteren door de gerechtsdeurwaarder aan Jos Stassen, Groen! parlementslid en actievoerder van het eerste uur, overhandigd. Jos Stassen: "Hierdoor is ons geweldloos verzet tegen deze domme en nutteloze afbraak van Doel en tegen een huis van 1792 - het huis van Camerman - in de feiten onmogelijk gemaakt. Nochtans kunnen de haven en Doel beiden bestaan. Iedere econoom kan bevestigen dat een tweede havendok onzin is voor de haven. De huidige capaciteit wordt niet helemaal benut en nog meer containers kunnen niet eens afgevoerd worden. Gisteren zijn we twee zakken puin van Doel gaan afgeven op het secretariaat van de Maatschappij, vandaag trekken we naar de minister-president."

Afspraak:

Woensdag 25 maart
12u
Martelarenplein.

Contact: Jos Stassen -
Deel Deel
Jos Stassen