Ingezonden persbericht


Peter Jansen benoemd tot CEO van Yonder

Nethrom verder onder nieuwe naam Yonder

Apeldoorn, 25 maart 2009 ­ Peter Jansen (47) is per 1 maart 2009 benoemd tot CEO van Yonder. Yonder is de nieuwe naam voor Nethrom, dat bestaat uit Comprove bv en Nethrom srl. Yonder is onderdeel van Total Specific Solutions en levert specifieke IT nearshore-oplossingen voor zorgvuldig geselecteerde horizontale en verticale markten.

Peter Jansen gaf voorheen leiding aan de Benelux-vestigingen van het aan de Nasdaq genoteerde Progress Software Corporation (Progress). Naast deze functie was hij als Regional Director verantwoordelijk voor het indirecte partnerkanaal van Progress binnen EMEA. Bij Yonder volgt Jansen als CEO Ronald Verbrugge op. Vanaf de overname van Nethrom door Total Specific Solutions was laatstgenoemde de CEO en heeft hij Nethrom naar de volgende fase gebracht. Onder leiding van Verbrugge heeft Yonder zich ontwikkeld tot een gedegen leverancier van hoogwaardige IT nearshore oplossingen. Verbrugge blijft als lid van de Raad van Advies verbonden aan de onderneming.

Peter Jansen vormt samen met John Rentinck (COO) de directie van Yonder. "Het is onze ambitie om de huidige positie van de onderneming verder uit te bouwen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Gedreven door flexibiliteit en kosteneffectiviteit is het logisch dat veel Europese klanten kiezen voor een nearshore activiteit", zegt Jansen. "Ik ben zeer verheugd om aan de slag te kunnen gaan bij Yonder. De richting die het bedrijf de afgelopen periode heeft ingeslagen als internationale IT solution provider, spreekt mij bijzonder aan. Als onderdeel van Total Specific Solutions is Yonder in staat om de voorgenomen snelle groei te bewerkstelligen, waardoor we een onderscheidende plaats op de Europese ICT-markt innemen."

Over Yonder

Yonder is een Europese IT solution provider met vestigingen in Roemenië en Nederland. Sinds 1993 levert Yonder een drietal specifieke IT-oplossingen. Op de eerste plaats softwaretransformatie-services, waarmee op basis van een innovatief migratieplatform bestaande systemen gerenoveerd en gemigreerd worden. Tevens heeft Yonder zich gespecialiseerd in outsourcing. Tenslotte levert Yonder IT-diensten op basis van het innovatieve 'software factory concept'. De oplossingen van Yonder dragen bij aan de kwaliteit en flexibiliteit van softwareoplossingen die door de klanten geleverd worden. Bij Yonder werken 170 specialisten. Meer informatie is beschikbaar op www.tss-yonder.com

Over Total Specific Solutions

Total Specific Solutions is een ICT-onderneming die specifieke oplossingen aanbiedt aan top 500-bedrijven, centrale en decentrale (semi-)overheidsinstellingen met een focus op software, businessconsultancy en dienstverlening. Op dit moment heeft Total Specific Solutions kantoren in Nederland, België, Roemenië en Spanje. Total Specific Solutions bestaat uit onafhankelijke ICT-ondernemingen die alle top 3-spelers zijn binnen hun eigen specifieke markt, en levert een heldere, toegevoegde waarde aan zijn klanten. Met circa 1.700 medewerkers behaalt Total Specific Solutions een omzet van EUR 180 miljoen. Total Specific Solutions voorziet de komende jaren een verdere groei. Meer informatie is beschikbaar op www.totalspecificsolutions.nl



Ingezonden persbericht