Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 25 maart 2009

Vandaag wordt op www.rebuydefilm.nl de eerste trailer van de nieuwe Nederlandse speelfilm Rebuy gepresenteerd.

Rebuy is een nieuwe Nederlandse speelfilm met ondermeer Patrick Stoof Diede Zillinger Molenaar en Eva van der Gucht, maar ook Johnny de Mol, Hanna Verboom, Alex Klaasen, Teun Kuilboer en George Baker!

Het project
Het project Rebuy is bijzonder: De film is gemaakt met een minimaal budget, nog geen 10% van een normaal bioscoopfilm budget. Nederlandse speelfilms worden altijd beheerst door fondsen, omroepen en commerciële partijen. Zij bepalen of een film gemaakt kan worden of niet. Geen geld, geen film. Maar wat doe je wanneer je een goed script hebt liggen, maar geen zin en tijd hebt voor een lange aanvraag periode bij het filmfonds? Geen zin in creatieve beperkingen door commerciële partijen? Dan kan je of de film niet maken, of je zegt: 'fuck it, let's hit it!!'. Dat laatste gebeurde. Het regie en productie team is toen keihard gaan werken aan 1 droom: Rebuy in de bioscoop!

Dit doel moest behaald worden zonder een noemenswaardig budget of zekerheid vanuit een omroep of distributeur. Er moest een crew en cast geregeld worden, zonder budget. En natuurlijk ook apparatuur en locaties. De film moest van hoge kwaliteit worden, geen low budget film of afstudeer project, maar serieus 'the real thing'. Klinkt ongelofelijk? Klopt. Toch is het gelukt en presenteren wij vandaag met enorme trots de trailer. Trots op de cast, trots op de crew, trots op die honderden mensen die vol passie een kleine of grote bijdrage geleverd hebben aan dit project. Het wordt een fantastische film met grote Nederlandse acteurs en heel, heel veel jong talent in cast en crew. Op naar de laatste stap: De première, aan het einde van dit jaar.

De film

In Rebuy staat motorcross-king Paolo op een voetstuk in zíjn dorp Oirschot in Brabant. Maîtresses, villa en een dik salaris als 'PR man' maken van hem een God in Frankrijk. Totdat de burgemeester opeens overlijdt. Paolo komt op straat zonder cash maar met een groot probleem! Wat nu? Zijn pokergekke, nerdy maatje Jimmy heeft een briljant idee, namelijk een pokertoernooi houden in het dorp! Topspelers er bij, camera's aan, TV rechten voor veel geld verkopen, tikkie vals spelen om de prijs in eigen zak te houden en bingo! Wat kan hier nou mis gaan? Nou ehh.... Alles? REBUY!!⤨ ________