Gemeente Utrecht

Ondernemers werken actief mee aan economische impuls bedrijventerrein Overvecht

De gemeente Utrecht, de Ondernemersvereniging Overvecht (OVO) en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland bekrachtigden gisteravond hun samenwerking aan de toekomst van bedrijventerrein Overvecht met de ondertekening van een 'overeenkomst voor samenwerking'. Ze werken samen aan een 'een toekomstbestendig en modern gemengd bedrijventerrein, dat een inspirerende omgeving is voor werken, leren en mogelijk andere functies'. Uitgangspunt is dat deze functies de economische vitaliteit in het gebied versterken.

Wethouder economische zaken Marka Spit was verheugd over de grote opkomst: "We willen graag de mogelijkheden onderzoeken voor een economische impuls voor bedrijventerrein Overvecht en ik ben blij dat ondernemers en eigenaren zo constructief met ons meedenken." Tijdens de bijeenkomst gisteravond stonden wensen en ideeën van de zittende ondernemers en pandeigenaren centraal. Uit een onlangs uitgevoerde enquête, waar een groot deel van de gevestigde ondernemers en pandeigenaren heeft meegewerkt, blijkt dat zij verbetering in de uitstraling van de panden in het gebied wensen. Ook de groenvoorziening, het parkeren, het onderhoud van de openbare ruimte, voorzieningen en veiligheid scoren hoog op het 'verbeterlijstje'. Volgens duo-voorzitter OVO, Simon Fortuyn, is de duurzame en toekomstbestendige ontwikkeling van het bedrijventerrein belangrijk voor de wijk Overvecht en de ondernemers.

Uit de enquête, maar vooral in de discussie, bleek dat ondernemers en pandeigenaren voorstander zijn van een verruiming van toegestane functies in het gehele gebied. Vooral horeca en detailhandel scoren hoog als gewenste functies. Deze verruiming leidt volgens de meeste aanwezigen tot een betere verbinding met de wijk Overvecht, grotere bezoekersstromen in het gebied, het terugdringen van de leegstand en de benodigde financiële middelen voor investeringen in de panden. Een aantal ondernemers gaf echter aan huiverig te zijn voor te veel functieverruiming. Dit leidt volgens hen tot verdringing van huidige bedrijfsactiviteiten en hogere huren.

Tot de zomer werken de drie partijen samen met een aantal actief betrokken ondernemers aan een concrete ruimtelijke visie voor het gebied. Deze ruimtelijke visie vormt de basis voor toekomstige investeringsmogelijkheden en herziening van het bestemmingsplan. Ondernemers die zich willen inzetten voor deze ruimtelijke visie kunnen zich melden bij de gemeente Utrecht, de OVO of de Kamer van Koophandel.