Rijkswaterstaat


---
Nummer - Rijkswaterstaat Datum 25 maart 2009 IJsselmeergebied Bezoekadres Zuiderwagenplein 2 ("Smedinghuis") Postadres Postbus 600 8200 AP Lelystad T 0800-8002

Rijkswaterstaat adviseert de A6 (Ketelbrug) te
mijden tijdens de spits.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de A6/de Ketelbrug tijdens de spits deze week zo veel mogelijk te mijden. Tot zaterdagochtend zullen er werkzaamheden plaatsvinden die veel hinder opleveren voor het wegverkeer. Het verkeer vanuit het zuiden wordt omgeleid via de A1, A28 en A32, of via de A7 over de Afsluitdijk. Verkeer vanuit het noorden wordt aangeraden gebruik te maken van dezelfde route.

Parallelweg
De parallelweg op de Ketelbrug is afgesloten voor automobilisten. Fietsers, brommers, scoot- en brommobielen kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg. Rijkswaterstaat bekijkt op dit moment hoe het landbouwverkeer de Ketelbrug het beste kan passeren.

Omleiding verkeer N711
Om het verkeer op de Ketelbrug zo goed mogelijk te laten doorstromen, wordt de N711 van Swifterbant naar de Ketelbrug vanaf vanmiddag afgesloten (behalve voor streekbussen en hulpdiensten). Het verkeer van de N711 wordt omgeleid via afrit 11 Lelystad-Noord.

Vaarweg
Het werk aan de Ketelbrug zal ook vertraging met zich meebrengen op de vaarweg voor scheepvaart met een mast hoger dan 12,7 meter, omdat de brug niet bediend kan worden. Als het werk is afgerond kan de brug weer bediend worden.

Informatie
Op de omleidingsroutes moet men ook rekening houden met verkeershinder. De weggebruiker wordt geïnformeerd door onder andere tekstwagens en borden en Rijkswaterstaat zet verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat hervat vanmiddag het werk aan het stalen rijdek van het beweegbare deel van de Ketelbrug. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een regulier inspectie- en onderhoudsprogramma.






---------------------------------------------------------------------------------- Nummer
Noot voor de redactie,

Rijkswaterstaat