Ingezonden persbericht


Persbericht 25 maart 2009

Feed-in-regeling in crisisakkoord

De Feed-in-regeling, de terugleververgoeding voor duurzame energie die in Duitsland zo succesvol is gebleken, is opgenomen in het crisisakkoord van de regering. Dat meldde de NRC dinsdagmiddag. Daarmee is de open brief-actie die Peter van Vliet van stichting iNSnet en Jan Juffermans van De Kleine Aarde in november 2008 startten succesvol gebleken. De open brief werd door meer dan 14.000 mensen en organisaties ondertekend.

Al eerder werden als gevolg van de actie in de Tweede Kamer vragen gesteld. Het Duitse Bondsdaglid Dr. Hermann Scheer, de grondlegger van de Feed-in-regeling in Duitsland, sprak er over met Minister Jacqueline Cramer van Milieu, en vorige week nog met de Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, tijdens een werkontbijt.

'Voordat we een definitieve reactie geven willen we eerst de precieze invulling van de Nederlandse versie van de regeling zien' zegt Peter van Vliet. 'Maar het is een grote winst voor duurzaamheid in Nederland dat deze regering uiteindelijk lijkt te kiezen voor een bewezen regeling, die de nodige zekerheid op lange termijn geeft aan mensen die in duurzame energie willen investeren'.

De open brief is te vinden op www.insnet.org/feedin

Voor meer informatie neem contact op met Jan Juffermans via (0411) 68 49 21 of via email: j.juffermans@dekleineaarde.nl

www.dekleineaarde.nl

--
Met vriendelijke groet,
De Kleine Aarde

Iris Huizing
marketing & communicatie

Postbus 151, 5280 AD BOXTEL
Bezoekadres: Het Klaverblad 13
T.: 0411 - 68 49 21
F.: 0411 - 68 34 07
i.huizing@dekleineaarde.nl Aanwezig: maandag, woensdag en vrijdag