Topcoaches helpen bedrijven door de crisis

25/03/2009 18:00

Acerta

BCT Coaching & Training, een afdeling van Acerta, en Golazo sports lanceren 'Talent Coaching'. Vijf topcoaches stellen zich ter beschikking van het bedrijfsleven om via een inspirerend betoog werknemers bewust te maken van hun kracht en mogelijkheden.

Leuven, 25 maart 2009

Op 25 maart lanceren BCT Coaching & Training, een afdeling van Acerta, en Golazo sports 'Talent Coaching'. Vijf topcoaches stellen zich ter beschikking van het bedrijfsleven om via een inspirerend betoog werknemers bewust te maken van hun kracht en mogelijkheden. De professionele bedrijfscoaches van Acerta kunnen te allen tijde inpikken op deze sessies om de opgedane inspiratie om te zetten in een werkbaar trainingsprogramma. Dit initiatief volgt op de eerdere promotionele samenwerking tussen Acerta en Golazo sports en heeft tot doel bedrijven in onzekere tijden te helpen bij het motiveren en uitdagen van hun personeel.

Wim Vandeven (coach van o.m. Eline Berings en Tia Hellebaut), Ronald Gaastra (coach van o.m. Fred Deburghgraeve en Elise Matthysen), Glen De Boeck (coach bij Anderlecht en Cercle Brugge), Paul Van Den Bosch (coach van o.a. Luc Van Lierde en Sven Nys) en Marc Herremans (coach van o.m. Kevin Pauwels en Kevin Strijbos): vijf namen die ontegensprekelijk verbonden zijn met topprestaties. Zij weten als geen ander wat het verschil maakt tussen presteren en presteren op topniveau, wat een atleet doormaakt en hoe men in team tot de beste resultaten komt. Hun technieken zijn niet enkel van cruciaal belang voor de topsporters die ze begeleiden, maar ook een inspiratiebron voor iedereen die voor zichzelf de lat hoger wil leggen.

Vanuit die wetenschap ontstond het idee om de inspirerende verhalen van toptrainers te gebruiken als aanzet voor een breder coachingtraject voor werknemers in bedrijven. "De link tussen sport en het bedrijfsleven wordt vaker gelegd, maar vanuit Acerta willen we een stuk verder gaan dan het louter duiden van de parallellen tussen beide werelden", stelt Geert Volders, algemeen directeur Acerta Consult, "Toen we vorig jaar een advertentiecampagne met Tia Hellebaut lanceerden, bleken de overeenkomsten tussen onze coachingaanpak en die van Wim Vandeven dermate groot, dat we ondermeer een boek hebben uitgegeven, geschreven door Wim Vandeven en managementcoach Jan Mouton van BCT. Golazo biedt ons nu de mogelijkheid om met de uiteenzettingen van vijf verschillende coaches een breed palet van coachingtrajecten te belichten aan de hand van zeer actuele thema's, o.a. omgaan met verandering, focus op resultaat,- "

Golazo sports ziet veel mogelijkheden in deze samenwerking: "De sportwereld heeft wel degelijk een boodschap voor de bedrijfswereld, zeker in moeilijke tijden," beweert Bob Verbeeck, CEO van Golazo sports. "Voor elke sporter, voor elk team bestaat er de voortdurende uitdaging om topprestaties neer te zetten, ongeacht de omstandigheden. Goede sportcoaches leven dagelijks met deze uitdaging en trachten via diverse technieken en strategieën het beste uit hun atleten en teams te halen. Als hun boodschap ingang vindt in het bedrijfsleven, wint iedereen erbij."

Op 25 maart wordt het concept 'Talent Coaching', in aanwezigheid van de topcoaches, aan de pers voorgesteld.

Over Acerta

Acerta is als HR-dienstengroep in België gespecialiseerd in het advies, de informatisering en de verwerking van administratieve processen rond HR-beleid, loonverwerking, sociale zekerheid, kinderbijslag en vestigingsformaliteiten. Met een multidisciplinair team van specialisten ondersteunt Acerta de ondernemer in elke groeifase en elk HR-proces. De groep is met Acerta Consult en Kern Selection ook een actieve speler op de markt van werving & selectie en het beheer en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. Acerta telt meer dan 1100 medewerkers, verdeeld over 23 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De groep realiseerde in 2007 een omzet van ruim 135 miljoen euro.

Over Golazo sports

Golazo sports is een sportmarketingbedrijf dat bedrijven, de overheid of atleten optimaal begeleidt bij het uitwerken van een geïntegreerde sportaanpak. Momenteel vertegenwoordigt Golazo sports ruim 30 Belgische en 60 buitenlandse atleten, maar evenzeer coaches en ex-atleten. Een groot aantal atleten, beloften, ex-atleten en coaches zijn samengebracht in Team Energy om nog meer toegevoegde waarde te kunnen leveren voor de atleten.

(Einde persbericht)

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel