Ingezonden persbericht

DWARS, JD en JOVD woest over deal kabinet met FNV

Jongeren zeg je lidmaatschap op van de FNV!

DWARS, de Jonge Democraten en de JOVD roepen jongeren op hun lidmaatschap van de FNV op te zeggen. Het kabinet heeft onder druk van de FNV met de sociale partners afgesproken niet tot een oplossing te komen voor de hervorming van de AOW, maar de problemen door te schuiven naar later dit jaar. Juist in tijd van crisis is het noodzakelijk om oplossingen te bieden voor de lange termijn en tegen heilige huisjes te ageren. De jongeren pleiten ervoor de AOW rechtvaardig te maken. Dan kun je niet onder verhoging van de pensioenleeftijd uit.

De jongerenorganisaties vinden het schandalig dat de FNV zo met de belangen van onze generatie om gaat. De FNV loopt weg voor moeilijke keuzes en kiest niet voor het rechtvaardig maken van de sociale zekerheid. Op dit moment betalen 10 werkenden voor de AOW van 2 gepensioneerden. Als de vergrijzing in alle hevigheid gaat toeslaan zullen deze lasten verdubbelen en op het bord van de jonge generatie terechtkomen.

De FNV heeft momenteel zo'n 250.000 leden onder de 35 jaar, ook zij zullen het kind van de rekening worden als de huidige AOW-leeftijd op 65 jaar blijft. De jongerenorganisaties van GroenLinks, D66 en VVD roepen de jonge leden van de FNV op dit niet pikken en lef te tonen door per direct hun lidmaatschap op te zeggen.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten Rob Jetten op 06 21 859583 of rob.jetten@jongedemocraten.nl.

Manon le Blanc

Landelijk Bestuur der Jonge Democraten
Voorlichter
T: 06 21 86 99 35
E: manon.leblanc@jongedemocraten.nl