Mooie praatjes maar geen verduurzaming energievoorziening

Vandaag presenteerde het Kabinet haar pakket aan crisismaatregelen. De Duurzame Energie Koepel vindt deze maatregelen echter onvoldoende. De gepresenteerde plannen zijn zeer teleurstellend en laten de unieke kans voorbij gaan om nu een fundamentele stap te maken om de economie en de samenleving verder te verduurzamen. De voorstellen komen uit de oude doos en bieden niet veel meer dan het uitvoeren van reeds eerder aangekondigd beleid (Schoon en Zuinig). De kans op een inspirerende nieuwe koers is niet gebruikt. Veel woorden, geen daden. Het omzetten van de financiering van de SDE regeling naar de elektriciteitsrekening is een lang gekoesterde wens van de Duurzame Energie Koepel en daarvoor hulde. Om een structurele markt te ontwikkelen is echter een open eind aan de regeling een voorwaarde en op dit moment is dat nog onduidelijk.
De DE Koepel stelde in februari jl. n.a.v. een online enqu(ee)te uitgevoerd onder 300 aangesloten bedrijven in de DE sector het volgende voor:
- Open eind karakter van de SDE en stabiele langere termijn financiering daarvan.
- Verlaging BTW voor duurzame energie in de gebouwde omgeving
- EIA voor duurzame energie van 44% naar 80%
- Noodwet ter versnelling van vergunningen/procedures voor wind op land, ondergrondse koude/warmte opslag en bio-energie duurzame energie
Lees de uitgebreidere mening van de Duurzame Energie Koepel in haar meest recente nieuwsbrief Signaal. Te vinden op de website van de DE Koepel: www.dekoepel.org

De Stichting DE (Duurzame Energie) Koepel (www.dekoepel.org) is de Nederlandse overkoepelende organisatie voor duurzame energie. Windenergie (op zee en op land) (www.nwea.nl), bio-energie (www.platformbioenergie.nl), zonne-energie (www.hollandsolar.nl), warmtepompen (www.stichtingwarmtepompen.nl) en ondergrondse energieopslag (www.nvoe.nl) zijn vertegenwoordigd. De DE Koepel maakt zich sterk voor 300 bedrijven in de duurzame energiesector en wil de toepassing ervan bevorderen. Duurzame Energie is klimaatneutraler en houdt onze energie betaalbaar; waarborgt onze energievoorziening in de toekomst en groeit de komende decennia uit tot een omvangrijke Europese economische sector.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl Links: http://www.dekoepel.org