PvdA Rotterdam


Kabinet is op de goede weg met aanpak crisis

Wo 25 Mrt 2009 - webredactie
Kabinet is op de goede weg met aanpak crisis

De PvdA Rotterdam is blij dat het kabinet een veelomvattend plan gepresenteerd heeft om de economische crisis tegen te gaan. PvdA-raadslid Richard Moti: Het kabinet is op de goede weg.

Net als in de Rotterdamse plannen is de kern van de maatregelen het bieden van zekerheid en perspectief. Zekerheid aan werkgevers dat ze kunnen blijven investeren, zekerheid aan werknemers dat ze aan het werk kunnen blijven. Perspectief door te investeren in duurzaamheid en scholing van mensen die onverhoopt toch werkloos worden.

Speciale aandacht is er voor jongeren. Door jongeren langer te laten studeren, zitten ze niet werkloos thuis maar stappen ze straks beter voorbereid de arbeidsmarkt op. Ook worden er meer stageplekken gecreëerd.

De eerste taak van het kabinet is herstel van de economie en de werkgelegenheid. Daarom investeert het nu fors en dat is nodig. Het is slim vooral te investeren in duurzaamheid en innovatie. Dat levert nu direct inkomsten en werkgelegenheid op, maar ook in de toekomst. De tweede taak is het weer op orde brengen van de overheidsfinanciën. Het is goed dat daarmee begonnen wordt zodra de economische situatie dat toestaat.

Het kabinet heeft de maatregelen in samenspraak met sociale partners opgesteld. Richard Moti: Goed dat het Rotterdamse voorbeeld hierin gevolgd is. In Rotterdam tekenden verschillende stedelijke partners half maart een overeenkomst om samen de gevolgen van de economische crisis aan te pakken. Dat creëert een breed draagvlak dat nodig is om de problemen te bestrijden. Iedereen moet daar zijn steentje aan bijdragen.