Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

MANOLITO Y SU TRABUCO
Maxima is fan van deze vernieuwende salsaband Melkweg, Oude Zaal · woensdag 25 maart · 21.00 uur · 22,00 + lidm.
· · ·

Manolito Simonet is één van de populairste artiesten uit Cuba. Met zijn band Trabuco is hij een vernieuwer binnen de salsa als grondlegger van de timba: de Cubaanse, meer felle variant van salsa. De live optredens van Manolito y Su Trabuco staan garant voor een energiek feest. Dat heeft prinses Maxima eerder ervaren, waardoor Manolito y Su Trabuco in 2002 uitgenodigd werd op het vrijgezellenfeest van Willem-Alexander en Maxima op te treden! Op
woensdag 18 maart kan ook het gewone volk live een exclusief Nederlands concert van Manolito y su Trabuco meemaken.
Manolito Simonet is al dertig jaar professioneel muzikant. Hij komt uit een muzikale familie, waardoor hij het spelen en later componeren met de paplepel kreeg ingegoten. Als kind begon hij met percussie en snaarinstrumenten en zat op zijn achtste al in zijn eerste band. Later schakelde hij over op piano en keyboards om zelf nummers te kunnen schrijven. Zo ontwikkelde hij zijn ritmische stijl van spelen. Na jarenlang actief te zijn geweest binnen de Cubaanse muziekwereld in Orquesta Inspiración, charanga-orkesten en rockgroep met blazers Lagrimas Negras, richtte hij in 1993 zijn eigen band op: Manolito y Su Trabuco. Trabuco betekent pistool, maar ook een goede mix van stijlen. Met deze band heeft hij een nieuw en modern geluid binnen de salsa ontwikkeld: de timba. Het authentieke salsageluid wordt door de band verrassend gemengd met de explosiviteit van Afrikaanse ritmes, groovy ritmische toetsen, blazers uit de jazz en de snaarinstrumenten van de charanga. Dit levert een uitbundige, aanstekelijke en zeer dansbare muzikale mix op. Hierin komen verschillende stijlen terug als cha cha fusion, cumbia, meer traditionele balads en guaracha. De bezetting van zijn band bestaat uit viool, cello, fluit, trompetten, trombones, synthesizers, piano, conga's, basgitaar en een ijzersterke drummer. De verschillende zangers van de band hebben bovendien elk een totaal verschillende stijl, zodat Manolito y Su Trabuco zowel uit de verf komt met hun romantische nummers als ritmische dansnummers en Noord-Amerikaans getinte fusion.
Vorig jaar heeft de band haar achtste album Control uitgebracht. Eindelijk komt Manolito y Su Trabuco nu naar Nederland om deze songs live ten gehore te brengen. Manolito y Su Trabuco is immers vooral een band om live te ervaren.


Ingezonden persbericht