Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 16 maart 2009

Spannende ontmoetingen in het Ilperveld

Bezoekerscentrum het Ilperveld heeft deze en de komende week veel leuke activiteiten gepland. Op zondag 22 van 13.30 tot 15.30 uur is er de vaarexcursie "Lente in het veenweidegebied, scholekstervergadering in Ilperveld". Op woensdag 25 maart van 13.30 tot 15.30 uur gaan de kinderen van Jeugdclub de Waterratten (van 8 tot 14 jaar) met elkaar het water op. Vanuit de boot observeren ze met verrekijkers de vogels. Hopelijk zien ze ook de grote zilverreiger.

In natuurgebied Ilperveld vinden op dit moment vele spannende ontmoetingen plaats. Honderden vogels, zoals de grutto en de tureluur, zijn weer teruggekeerd van hun winterverblijf in Afrika of Zuid-Europa. Het Ilperveld dient als "meeting point" voor de mannetjes en vrouwtjes. Want tijdens de reis naar het zuiden verliezen ze hun partners uit het oog. Terug bij de broedplek komen ze elkaar dan weer tegen.

De steltlopers slapen op een "plasdras", een weiland met een laagje water van 10 cm. Hier kunnen de vogels lekker slapen, veilig voor hongerige zoogdieren. Immers, een wezel of hermelijn kan ze minder snel verrassen. Laat u door de gids verder informeren over de geheimen van het Ilperveld!

Iedereen die mee wil varen is van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. De kosten voor de vaarexcursie bedragen ¤ 9,50 per persoon. Bent u beschermer van Landschap Noord-Holland, dan betaalt u ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor ¤ 4,50.

Jeugdclub de Waterratten kost ¤ 4,50 per keer. Wil je een heel seizoen meedoen (12x) dan betaal je ¤ 45,00. Wil je vader of moeder, opa of oma een keer mee, dan is dit beperkt mogelijk.

Voor beide activiteiten is aanmelden verplicht. Dit kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 006 44 55. Trek vooral warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.



Landschap Noord-Holland