Ingezonden persbericht


Algemene introductie van de kids-ID voor kinderen jonger dan 12


· De Belgische overheid beslist de kids-ID veralgemeend in te voeren


· De kaart biedt een hoge mate van bescherming voor kinderen


· Betere beveiliging van de kaart aan de hand van de beproefde eID-technologie

Beelden: http://www.newsenginepr.com/documents/zetes.xml

Brussel, 25 maart 2009 - Zetes Industries, de pan-Europese specialist in meerwaardeoplossingen en -diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, lanceert in opdracht van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.de productie van de kids-ID. De kids-ID is een volledig beveiligde identiteitskaart die bedoeld is voor kinderen jonger dan 12. Ze vervangt de witte kaart die deze kinderen nodig hebben om naar het buitenland te reizen.

De beslissing over te gaan tot de algemene verspreiding van de kids-ID werd aangekondigd op 20 maart 2009 door Minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt. Ze is ingegeven door de geslaagde pilootfase in de gemeenten Bornem, Koekelberg, Ottignies-Louvain-La-Neuve, Oostende, Luik en Houthalen-Helchteren.

Veel meer dan een gewone identiteitskaart

De kids-ID omvat een aantal functies die de ouders een betere bescherming van hun kind bieden. Zo heeft Fedict (de Federale Overheidsdienst voor Informatie- en Communicatietechnologie) een "Hallo ouders"-systeem geïmplementeerd. In geval van problemen treedt dan een trapsgewijs oproepsysteem in werking waarbij tot 7 telefoonnummers worden gecontacteerd die vooraf door de ouders zijn opgegeven. Als er na het contacteren van die 7 telefoonnummers nog steeds geen antwoord is, wordt dit automatisch doorgegeven aan CHILD FOCUS.

De kids-ID zorgt bovendien voor een betere internetbescherming. Met de elektronische chip kunnen kinderen zich identificeren in de chatrooms die voor hen bestemd zijn.

De nieuwe kaart kan tevens dienst doen als bibliotheekkaart, abonnement voor het zwembad of lidkaart van een sportvereniging, ook kan ze gebruikt worden bij een schoolinschrijving.

Dankzij de beproefde eID-technologie is de kids-ID ook beter beveiligd tegen vervalsing. Het adres is bovendien geïntegreerd in de chip waardoor het gemakkelijk gewijzigd kan worden. Als de verblijfplaats verandert, hoeft er bijgevolg geen nieuwe kaart meer aangevraagd te worden.

Dit project sluit aan op het contract tussen Zetes en de Belgische overheid voor de productie van de Belgische elektronische identiteitskaarten en wordt integraal beheerd door de Algemene Directie "Instellingen en Bevolking" van de FOD Binnenlandse Zaken. De kids-ID heeft potentieel betrekking op 1,5 miljoen kinderen in België. Ouders die voor hun kinderen een kids-ID wensen te bekomen moeten hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeentelijke administratie.

Het kids-ID project oefent geen extra invloed uit op de financiële vooruitzichten van de Zetes Groep voor 2009.

Alain Wirtz, CEO van de Zetes groep: "België is een pionier wat betreft de identificatie van zijn bevolking. We zijn verheugd dat we na de eID en de elektronische kaart voor buitenlanders nu ook aan dit project kunnen meewerken. Hoewel de elektronische identiteitskaart voor kinderen van 0 tot 12 jaar niet verplicht is, biedt ze ouders die bekommerd zijn om de veiligheid van hun kind tal van voordelen."

Voor meer info:


- Zetes Corp PR - Sarah Dheedene - T +32 2 728 37 48 - E: sarah.dheedene@zetes.com


- NewsEngine PR - Eef De Vos - Tel.: +32 3 260 96 46 - E : eef.devos@newsenginepr.com

Beelden:

http://www.newsenginepr.com/documents/zetes.xml

Over Zetes

Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Côte d'Ivoire, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 (fulltime) werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2008 bedroeg 178 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.