Gemeente Duiven


Rotondeadoptieproject


----------
Rotondes kunnen ideale visitekaartjes voor hoveniersbedrijven zijn. Immers de bezoekersaantallen zijn groot en de oppervlakte is klein. Een belrondje, in december 2007, langs de Duivense groenbedrijven leerde dat er veel interesse voor adoptie van een rotonde bestaat. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten dat het groen op de rotondes in Duiven voor adoptie in aanmerking kan komen.

De adoptie houdt in dat een Duivens hoveniers- of groenbedrijf op eigen kosten de aanleg en het onderhoud van het groen voor 5 jaar verzorgt. Dit geldt alleen voor het middeneiland van de rotonde en niet voor de begeleidende of omliggende vakken. Het ontwerp en het onderhoudsniveau wordt in overleg met de gemeente vastgesteld. In ruil hiervoor mag het bedrijf 2 reclameborden op de rotonde plaatsen welke voldoen aan de reclamerichtlijn. Voor de adoptie wordt een overeenkomst aangegaan.

Heeft u als Duivens groenbedrijf interesse in het adopteren van een rotonde en bent u onverhoopt niet door de gemeente Duiven benaderd, neem dan voor 3 april 2009 contact op met de heer H.L.W. Aalders van de afdeling openbare werken. Ook voor vragen over dit project kunt u met hem contact opnemen. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 27 93 47 of per e-mail op h.aalders@duiven.nl