Gemeente Brummen


Ontwikkelingen op De Veluwezoom nabij Eerbeek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-03-2009)

De Veluwezoom

De Veluwezoom Zuidoost (ten westen van Eerbeel) is een bijzonder gebied, waar veel mensen van moeten kunnen genieten. Om dat mogelijk te maken werkten in de afgelopen jaren al ruim 22 studenten van het kenniscentrum Hospitality Business School van Saxion aan de ontwikkeling van het gebied. Zij doen dit samen met de lokale ondernemers. Een uniek concept dat al prachtige resultaten opleverde.

Veluwezoom Zuidoost bevindt zich de onderkant van de Veluwe (het gouden randje), met als grootste gemeente Rheden. De regio heeft veel bossen, heuvels, ongerepte natuur, hoogteverschillen, water, landhuizen, kastelen, landgoederen en landerijen. Zeker de moeite waard om eens te komen bewonderen dus! De IJssel en een snelweg zorgen voor een afscheiding tussen het water (Rhederlaag) en het bos (Nationaal Park de Veluwezoom). In het gebied zijn vele mogelijkheden voor recreatie, zoals wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken.

Vijf themas staan centraal gedurende het project; Cultuurhistorie, Van event naar brand, IJsselsprong, Duurzaamheid en Werkplaats. Alles draait in dit project om samenwerking, kansen zien en benutten. Verschillende onderzoeken in het project zijn al vertaald in concrete producten of opdrachten. Diverse wandelingen en arrangementen zijn ontwikkeld, er is informatie opgenomen in gps over dit gebied en er zijn plannen voor een eigen gebiedsbeeldmerk.

Momenteel wordt onder meer bekeken hoe aangesloten kan worden op de evenementen in het gebied en welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn voor toeristische activiteiten aan de IJssel, waarbij gebruikt wordt gemaakt van de uiterwaarden.

De gemeente Brummen participeert zijdelings bij dit project. Meer informatie kunt u krijgen bij de heer H. de Boer, projectmedewerker recreatie en toerisme bij de gemeente Brummen.