Gemeente Stadskanaal

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 31 maart 2009 en begint om 19.50 uur.

Op de agenda staat:

* 19.50 uur

Bezwaarschrift van de heer H.L. Dilling tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat in het kader van handhaving een last onder dwangsom is opgelegd.

* 20.10 uur

Bezwaarschrift van de heer S.B. Warries tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende de weigering van een bouwvergunning, voor het legaliseren van een antennedrager, plaatselijk bekend De Wedde 62, 9502 BE Stadskanaal.

De vergaderstukken bij deze agenda liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Bromfietscertificaat omruilen voor 1 oktober 2009

Bent u nog in het bezit van een bromfietscertificaat, dan heeft u tot
1 oktober 2009 de tijd om uw bromfietscertificaat om te wisselen voor een rijbewijs met de categorie AM. Na 1 oktober 2009 is omruilen niet meer mogelijk. Als u het bromfietscertificaat niet voor die datum omruilt, moet u opnieuw theorie-examen afleggen om een bromfietsrijbewijs te krijgen.

Wat moet u meenemen?


* een pasfoto die voldoet aan de voorwaarden voor een reisdocument
* het bromfietscertificaat

* een geldig legitimatiebewijs

Het rijbewijs kost EUR 33,00.

Hebt u een rijbewijs dat voor vernieuwing in aanmerking komt, dan geldt bovenstaande niet.

Opdracht `Kunstwerk De Bolster'

We roepen professionele kunstenaars met ervaring in de openbare ruimte op mee te doen met de opdracht `Kunstwerk De Bolster'.

Elektronisch betalen bij gemeentelijke afvalverwerking

De toegangscontrole op de gemeentelijke afvalverwerking is geautomatiseerd. Vanaf 2 maart 2009 kunt u alleen nog maar elektronisch betalen. Hiermee komt er een eind aan het contant betalen. Wanneer inwoners afval brengen kunnen ze alleen nog maar pinnen en chippen.

Door het nieuwe elektronische systeem is de betaling en de toegang tot het stortbordes volledig geautomatiseerd. De verwachting is dat het systeem zal bijdragen aan een goede doorstroom van de bezoekers.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 13 maart tot 20 maart 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Amstellaan 4, het verwijderen van een asbesthoudende standleiding in de berging, d.d. 13 maart

* Atrechtlaan 16, het verwijderen van een asbesthoudende standleiding in de berging, d.d. 13 maart

* Zijdstukkerweg 2, het bouwen van een aardappelbewaarschuur, d.d. 16 maart

* Oosterstraat 44, het bouwen van een woning met garage en schuur, d.d. 17 maart

* Pekelderstraat 18, het uitbreiden van een woning, d.d. 18 maart
* Dagwerkstraat 12, het uitbreiden van een woning, d.d. 19 maart

Musselkanaal

* Vuurdoornstraat 23, het bouwen van een woning met garage, d.d. 19 maart

Onstwedde

* Dorpsstraat 3, het plaatsen van een carport/berging, d.d. 17 maart

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, dat met ingang van 25 maart 2009, gedurende zes weken bij het team Ruimte, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het bouwplan van Bouw-Technisch Bureau Paas in Stadskanaal voor de bouw van een woning op het perceel plaatselijk bekend Stuurboord 26 E in Stadskanaal. Bij dit bouwplan zal de aanbouw in twee gedeeltes worden gesplitst, waarbij één deel als hoofdgebouw aangemerkt zal worden en het andere gedeelte als bijgebouw.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de bouwvergunning te verlenen.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit voornemen kunnen hun zienswijze schriftelijk aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Wet milieubeheer

Vanaf vandaag liggen de volgende ontwerp-beschikkingen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis:

* de ontwerp-beschikking op de aanvraag van A.G. de Vries, namens Mts. de Vries in Stadskanaal. Het gaat om een vergunning volgens de Wet milieubeheer voor het oprichten en in werking hebben van een mestbassin, voor de inrichting aan de Unikenstraat in Stadskanaal. Deze inrichting staat kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie V, nummer 7.

* de ontwerp-beschikking op de aanvraag van B.H. Bolderdijk in Onstwedde. Het gaat om een vergunning volgens de Wet milieubeheer voor het oprichten en in werking hebben van een mestbassin, voor de inrichting aan de Bovensteveenweg in Mussel. Deze inrichting staat kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 1675.

U kunt deze ontwerp-beschikkingen inzien bij de balie van team Ruimte.

Over deze aanvragen hebben burgemeester en wethouders in ontwerp een positief besluit genomen. In het belang van de bescherming van het milieu is er een aantal voorschriften gesteld.

Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerp-beschikkingen kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 7 mei 2009, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, horen wij dat graag voor 23 april 2009 van u.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Gehandicaptenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 18 maart 2009 hebben besloten een gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen:
* aan de Maarsdreef in Stadskanaal, nabij de ingang van Maarshof.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders.

* 25 maart 2009