Gemeente Hoorn

Controle op eigen parkeerplaatsen Bangert en Oosterpolder

Binnenkort gaan toezichthouders van bureau Stadstoezicht controleren of huiseigenaren van de wijk Bangert en Oosterpolder zich aan de afspraak houden om één of twee parkeerplaatsen op eigen erf te hebben. In de koopcontracten is daarover een verplichting opgenomen. Aanleiding voor de controle zijn klachten uit de wijk over parkeeroverlast.

In de koopcontracten van de bewoners uit Bangert en Oosterpolder is de verplichting opgenomen om één of twee parkeerplaatsen op eigen erf te hebben. Bij het berekenen van het aantal benodigde parkeerplaatsen in de wijk Bangert en Oosterpolder zijn deze verplichte eigen parkeerplaatsen meegenomen. Het is daarom van belang dat bewoners de parkeerplaatsen op eigen erf ook als zodanig hebben ingericht en deze ook gebruiken. Uit klachten van bewoners blijkt dat er vooral in de avonduren sprake is van parkeeroverlast.

Eisen
Bij de controle wordt er op gelet of men het aantal voorgeschreven parkeerplaatsen heeft gerealiseerd en of ze voldoen aan de eisen. Zo moeten de parkeerplaatsen met de auto bereikbaar zijn vanaf de openbare weg, verhard zijn en voldoen aan de oorspronkelijk opgeleverde afmetingen van 2.50 X 5.00 meter. Ook mag de toegang niet gehinderd worden door bloembakken, schuttingen, tuinmeubilair of andere voorwerpen.

Controle
De toezichthouders benaderen de bewoners die niet aan de verplichting hebben voldaan persoonlijk. Zij spreken vervolgens af wat de bewoners moeten aanpassen en wanneer dit klaar moet zijn. Na afloop van de afgesproken termijn wordt gekeken of de aanpassingen uitgevoerd zijn en of deze afdoende zijn. Mocht dit niet het geval zijn, zal de gemeente Hoorn zich beroepen op de boeteclausule die opgenomen is in het koopcontract.

De bewoners van Bangert en Oosterpolder hebben een brief ontvangen over de controle.
Laatste wijziging van deze pagina: 25 maart 2009