Gemeente Spijkenisse


Basisscholen maken kennis met jongerenwerk

25 maart 2009

De komende weken maken 8 groepen van basisscholen in Maaswijk kennis met het jongerenwerk. Eén van de activiteiten is een bezoek aan het jongerencentrum dat in aanbouw is bij het winkelcentrum Maaswijk. Ook een workshop Breakdance staat op het programma.

In de bijeenkomsten worden de basisscholieren in de leeftijd van 11 en 12 jaar op locatie uitgelegd wat het jongerenwerk is en kan betekenen. Tevens maken de kinderen kennis met de wijkagent. Samen bespreken ze de thema's overlast en het overtreden van regels. Maar belangrijker is natuurlijk het zoeken naar mogelijke oplossingen.

Rayon Oost wil met deze bijeenkomsten op een preventieve manier contact leggen met de kinderen. De kinderen ontdekken tijdens de kennismaking dat er een plek in de wijk is waar zij eventueel terecht kunnen. Het jongerencentrum als een soort tweede huiskamer! De jeugd vindt er een onderkomen waar zij vragen kunnen stellen en problemen kunnen bespreken die zij tijdens de weg naar volwassenheid ervaren. De jongerenwerkers bieden hierbij een luisterend oor.