Ingezonden persbericht


Onderwerp: Ilse media lanceert GoeieVraag.nl

Datum: 25 maart 2009

Ilse media lanceert GoeieVraag.nl

- Goeievraag.nl geeft antwoord op alle vragen -

Amsterdam 25 maart 2009 - Waar komt de uitdrukking Spuit 11 vandaan? Hoe kun je het beste in je eentje een dekbed in een dekbedovertrek stoppen? Waarom is kaas van koemelk geel en kaas van geitenmelk wit? Vragen die stuk voor stuk interessant zijn, maar aan wie stel je ze? Op www.GoeieVraag.nl kun je met dit soort vragen terecht en krijg je antwoord van andere gebruikers. Daarnaast kun je ook zelf vragen beantwoorden.

Vragen stellen en beantwoorden
De gebruiker kan direct beginnen met het stellen van vragen en beantwoorden van vragen. Zodra er een antwoord is op de vraag krijgt de vraagsteller een e-mail. Daarnaast is het mogelijk om interessegebieden aan te geven, waardoor je als gebruiker op de hoogte wordt gebracht van, voor jou, relevante vragen waarop je antwoord kunt geven. Er zijn meerdere gebruikers binnen hun eigen expertisegebied die antwoord geven op de vragen. Hierdoor zijn de antwoorden van hoge kwaliteit.

Beloningssysteem
Het stellen van goeie vragen en het geven van antwoorden levert je als gebruiker punten op. Het geven van het beste antwoord op een vraag levert zelfs extra veel bonuspunten op. Hoe meer punten een gebruiker heeft, hoe hoger zijn niveau en positie in de ranglijst van gebruikers met de meeste expertise. De beste 5 bemachtigen een ereplek in de 'top 5 van de week' op de site.

Delen van kennis
Joris van Heukelom, algemeen directeur ilse media: "Ik ben erg blij dat we in dit spannende jaar gewoon door kunnen blijven innoveren. Naast web-log.nl voor het delen van verhalen en NUjij.nl voor het delen van meningen over het nieuws wordt het digitale portfolio van Sanoma vanuit ilse media nu nog verder uitgebreid met GoeieVraag.nl voor het delen van kennis."

Open platform
GoeieVraag.nl is opgezet als een open platform voor vragen en antwoorden die niet direct door Google of Wikipedia kunnen worden beantwoord. Herman Kienhuis, manager Innovation en Business Development van ilse media: "Binnenkort zal het platform ook via hyves en de mobiele telefoon benaderd kunnen worden. Ontwikkelaars en sitebeheerders hebben de mogelijkheid om via een API (application programming interface) ook gebruik te maken van de database met vragen en antwoorden."

VOOR DE REDACTIE
Een screenshot van Goeievraag.nl is beschikbaar via: http://marketing.ilsemedia.nl/goeievraag

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 140 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwensites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl