De Bomenstichting


persbericht

Frank Naber nieuwe directeur Bomenstichting

Per 1 april begint drs. Frank Naber (1953) als directeur van de Bomenstichting. Hij was geruime tijd werkzaam als directeur van Landschap Overijssel. Vanuit zijn basis als bioloog is hij sinds 1978 bij diverse projecten op het gebied van bos- en landschapsbeheer en natuureducatie betrokken. Het bestuur van de Bomenstichting heeft in Frank Naber een ervaren directeur gevonden die de stichting met hernieuwde activiteiten verder gaat verstevigen.
Groene kwaliteit bevorderen
In zijn opleiding tot bioloog aan de Universiteit van Leiden en in zijn latere loopbaan heeft Frank Naber vorm gegeven aan zijn passie voor de natuur. Hij werkt al sinds 1978 aan het verbeteren van de groene kwaliteit van onze leefomgeving, vanuit een analytische benadering, gecombineerd met respect voor de inbreng van alle betrokken partijen. Tijdens zijn diverse functies heeft hij diverse samenwerkingsverbanden tussen organisaties tot stand gebracht.

Koers Bomenstichting
Samen met bestuur, medewerkers en vrijwilligers zal Frank Naber de richting van de Bomenstichting voor de komende jaren verder uitwerken. Hij denkt hierbij onder meer aan nieuwe impulsen voor het Landelijk Register van Monumentale Bomen, aan het verder versterken van het vrijwilligerskorps en aan het versterken van het imago. Bij dit laatste noemt hij vooral de Bomenstichting als kennis- en adviesinstituut, waarnaar iedereen de weg moet weten te vinden. Niet in de laatste plaats geldt dit voor de gemeenten die aanwezige kennis en kunde van de Bomenstichting kunnen, of eigenlijk, moeten benutten voor hun eigen beleid. Bomen zijn en blijven bijzonder. Beleving speelt een grote rol.
Kort samengevat: op de bres voor groene kwaliteit in zowel stedelijk als landelijk gebied, met een bijzonder accent voor (monumentale) bomen.

Bomenstichting
De Bomenstichting is een landelijke non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud van bomen in de stad en op het platteland. Activiteiten en projecten zijn gericht op vier speerpunten: monumentale bomen beschermen, duurzaam boombeheer stimuleren, juridische bescherming van bomen verbeteren en verwondering over bomen oproepen. Naast projectsubsidies en sponsorgelden komt een belangrijk deel van het benodigde budget uit bijdragen van de donateurs. Iedereen met hart voor bomen zou donateur van de Bomenstichting moeten zijn!
Zie voor meer informatie over de stichting www.bomenstichting.nl einde persbericht
Verzenddatum: 24 maart 2009
Suggestie onderschrift bijgaande foto : Drs. Frank Naber wordt de nieuwe directeur van de Bomenstichting.

Voor de redactie (deze informatie niet in uw publicatie vermelden s.v.p.): Nadere informatie via tel. 030-2303510, maandag t/m vrijdag van 9 ­ 12:30 uur. e-mail: info@bomenstichting.nl






---- --