Mobistar


Mobistar lanceert als eerste voorafbetaalde bundels om te bellen en te surfen in het buitenland tegen lagere tarieven

25 maart 2009

Brussel, 25 maart 2009 - Mobistar lanceert vandaag als eerste de Holiday Pass en de Internet Pass om voordelig te bellen en te surfen op vakantie. Met de voorafbetaalde roamingbundles kunnen de residentiële Mobistar-klanten 36 % goedkoper bellen en 72 % besparen op hun internetkosten als ze in het buitenland verblijven. De klanten kunnen hiermee hun budget voor buitenlands gsm-verbruik ook beter onder controle houden.

Bijna iedereen heeft vandaag een gsm en wil die ook graag gebruiken in het buitenland om te bellen en om te surfen. De meeste Belgen spenderen gemiddeld 8 dagen vakantie in het buitenland1. Mobistar ontwikkelde daarom de Holiday Pass en de Internet Pass, de eerste voorafbetaalde bundels om voordelig te bellen en te surfen in het buitenland. Zowel Tempo-klanten als Mobistar abonnees kunnen gebruik maken van deze goedkope en eenvoudig te activeren bundels.

De Holiday Pass kost 6 euro en is 7 dagen geldig. Hiervoor kunnen alle residentiële Mobistar-klanten in zone1 (uitgebreide eurozone), 10 minuten bellen, 10 minuten gebeld worden en 10 sms'jes versturen. Sms'jes ontvangen in het buitenland is nog steeds gratis, net zoals de voice mail deposit en het contacteren van de klantendienst. Dankzij de Holiday Pass bellen de Mobistar-klanten in het buitenland 36 % goedkoper in zone 12 en kunnen ze hun gsm-budget op vakantie beter onder controle houden. De Holiday Pass kan worden geactiveerd in België of in het buitenland door #123# op de gsm in te toetsen en te kiezen voor de optie Holiday Pass of via de website op www.mobistar.be/holidaypass.

Zone 1 met Holiday Pass
Zone 1 zonder Holiday Pass
10' bellen in het buitenland
Inbegrepen
5,5 euro
10 sms'jes
Inbegrepen
3,9 euro

6 euro
9,4 euro
10'gebeld worden in het buitenland
gratis
2,6 euro

Om in het buitenland voordelig te surfen met een gsm, een smartphone of via Internet Everywhere op de draagbare computer bestaat er vanaf nu de Internet Pass. Zowel prepaid- als postpaidklanten kunnen de Internet Pass gebruiken. Deze laatste kost 30 euro voor 30 Mb en is 30 dagen geldig. De Mobistar-klanten surfen dankzij de Internet Pass 72 % goedkoper in zone A en hebben controle over hun budget. De activatie van de Internet Pass kan in België of in het buitenland gebeuren door #123# op de gsm in te toetsen en te kiezen voor de optie Internet Pass of via de website www.mobistar.be/internetpass.

Zone A 3 met Internet Pass
Zone A zonder Internet Pass
30 MB
30 euro
108,9 euro
extra MB

1,85 euro
3,63 euro

De Holiday Pass en de Internet Pass kunnen op elk moment en waar ook geactiveerd worden. Indien de minuten, sms'en of de megabites in de bundels opgebruikt zijn, kunnen bijkomend bundels geactiveerd worden. De minuten, sms'en of megabites worden gecumuleerd met de vorige bundels. De geldigheidsperiode van de extra bundels wordt telkens opnieuw geïnitialiseerd.

De lancering van de roamingbundles is een primeur voor Mobistar in België. Dit kadert in het continue streven naar de meest competitieve roamingtarieven voor voice & data en de beste ervaring voor de Mobistar-klanten in het buitenland.


1 Cijfers Statbel

2 Zone 1: 47 landen waaronder EU 27

3 Zone A : zone1, USA en China