Meer dan 20 miljoen collector's items verkocht op Belgische website Delcampe.net!

25/03/2009 10:00

DELCAMPE INTERNATIONAL

De Belgische website Delcampe.net heeft een record gevestigd in de wereld van het verzamelen. Al meer dan 20 miljoen collector's items werden verkocht op de website die 8 jaar geleden werd opgericht door de toen jonge verzamelaar Sébastien Delcampe.

Tegenwoordig mag Delcampe.net zichzelf uitroepen tot grootste aanbieder van collector's items op het internet, en stond in de top 10 van Franse websites waarop het meeste tijd werd doorgebracht. (Bron : Le Journal du Net).

Sinds de website acht jaar geleden van start ging, werden al meer dan 50 miljoen voorwerpen aangeboden in niet minder dan 18 000 verschillende categorieën zoals postzegels, munten, enz. Naar eigen zeggen heeft Delcampe.net zijn sterke groei te danken aan de meer dan 350 000 enthousiaste leden.

Het is een website die zich uitsluitend tot verzamelaars richt en blijkt een belangrijk medium om in contact te komen met andere verzamelaars of om antieke voorwerpen terug te vinden.

Volgens de meeste verkopers, zowel professioneel als particulier, rust het succes van Delcampe.net op het ontbreken van plaatsingskosten. De kopers appreciëren echter voornamelijk de mogelijkheid om elektronische betaalmiddelen zoals Moneybookers of PayPal te gebruiken.

Op deze manier slaagt Delcampe.net erin meer dan 20 miljoen voorwerpen naar de huiskamer van de verzamelaar te brengen.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel