Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 25 maart 2009

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 25 maart t/m zondag 5 april 2009

Woensdag 25 maart
09.00 uur
Wethouder Kruyt en wethouder Oskam-van Beek van de gemeente Leusden presenteren de plannen voor het Veteranenmonument. Het monument komt op de begraafplaats Rusthof. Locatie: gemeentehuis Leusden, 't Erf 1 te Leusden.

11.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het project 'Rondom de Toren' door het boekje 'Amersfoort Pelgrimsstad' in ontvangst te nemen en oorkondes uit te reiken aan de deelnemers van de stadswandeling. Wethouder Boeve is hierbij aanwezig. Locatie: Celzusterenkamer, Armen de Poth, Pothstraat 16 te Amersfoort.

13.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper presenteert de website 'Amersfoort op de Kaart' en onthult de tijdcirkel in de bezoekershal van het stadhuis. Locatie: raadszaal Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder van Daalen brengt een werkbezoek aan restaurant Downeys. Locatie: Zuidsingel 65 te Amersfoort.

21.15 uur
Wethouder van Daalen bezoekt de afscheidsreceptie van mw. Ineke Pongers, voorzitter van de Belangenvereniging Hooglanderveen. Locatie: De Dissel, Disselplein 6 te Hooglanderveen.

Donderdag 26 maart
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt de eerste Amersfoort 750 munt in ontvangst. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve opent Ondernemerscentrum Stadsring. Ondernemerscentrum Stadsring biedt flexibele kantoorruimtes aan zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven. Locatie: Stadsring 181 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Van Daalen opent samen met de directie van Sanquin Bloedbank het nieuwe pand van de bloedbank. Locatie: Amsterdamseweg 43 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de derde themabijeenkomst van Groeilink Amersfoort. Groeilink brengt eigenaren/directeuren van snel groeiende ondernemingen met elkaar in contact. Het thema van deze bijeenkomst is 'Crisis: voorzorgsmaatregelen nemen en/of nieuwe kansen zoeken?'. Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder van Daalen woont de lezing 'het Wonder van Amersfoort' over het landschap van Amersfoort, door Marco Glastra bij. Locatie: Kasteel Stoutenburg, Stoutenburgerlaan 5 te Stoutenburg.

Vrijdag 27 maart
12.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de finalebijeenkomst van de Dementelcoach. De dementelcoach biedt professionele telefonische hulp aan naasten van dementerende mensen. Tijdens deze finalebijeenkomst wordt het logo van de dementelcoach onthuld. Locatie: Varkensmarkt te Amersfoort.

12.15 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet de Chinese delegatie welkom, die Amersfoort bezoekt als vervolg op de actie 'Geknipt voor Goud'. De delegatie bestaat onder andere uit de burgemeester van Zhengzhou, waar het project door vrijwilligers van Morning Tears wordt gerealiseerd, de directie van het Centrum voor bescherming van de straatkinderen uit Zhengzhou, de projectleider en de oprichter van Morning Tears, Koen Sevenants. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de afscheidsreceptie van de heer Lou Brouwers, directeur van 't Hooghe Landt College. Locatie: Trompetstraat te Amersfoort.

Zaterdag 28 maart
'Sofie aan tafel'
De burgemeester en wethouder Eerdmans doen mee aan de activiteit 'Sofie aan Tafel'. Daarbij gaan ze eten met mensen met wie ze nader kennis maken. 11.30 uur
Wethouder van Daalen helpt die middag mee met de verzorging van de lunch in een verzorgingshuis voor ouderen. Locatie: verzorgingshuis Birkhoven, Soesterweg 535 te Amersfoort. 18.00 uur
Wethouder Kruyt heeft een tafel georganiseerd voor een groep personen in de Johanneskerk. Locatie: Johanneskerk, Westsingel 30 te Amersfoort.

Zondag 29 maart
14.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de feestelijke muziekuitvoering ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van de ANBO en het 5-jarig bestaan van het Toon Hermans Huis. Locatie: Theater De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Maandag 30 maart
08.30 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de 1e bijeenkomst in het kader van Amersfoort 750 'Feest van Ontmoeting'. Tijdens deze bijeenkomst worden de leidsters van de Buitenkasten geïnformeerd over het project waarbij kinderen en ouderen samen feest vieren op scholen en in zorginstellingen. Locatie: Buurtcentrum de Nieuwe Roef, Neptunusplein te Amersfoort.

Dinsdag 31 maart
15.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij het Duurzaamheidscafé. Het thema van het duurzaamheidscafé is ditmaal 'streekvoeding'. Locatie: Heiligenbergerweg 113-2 te Amersfoort.

Woensdag 1 april
09.30 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan de conferentie 'Religie en Publiek Domein'. Locatie: Theater en Congrescentrum Orpheus te Apeldoorn.

12.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een inleiding over Amersfoort 750 tijdens een bijeenkomst van Rotary Amersfoort. Locatie: partycentrum 't Hooglandt, Kerkstraat te Hoogland.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de thema-avond "Burgerschap en Levenskunst" georganiseerd door Het Apostolisch Genootschap in het kader van Amersfoort 750. Locatie: Meridiaan 39 te Amersfoort

Donderdag 2 april
16.00 uur
Wethouder Van Daalen opent het pand van Stichting Ravelijn. Stichting Ravelijn bemiddelt in vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk in Amersfoort. Locatie: Bergstraat 24-26 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Eerdmans heet nieuwe Amersfoorters welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadshuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en Wethouder Boeve spreken tijdens de regionale conferentie over de 'Economische Visie Amersfoort 2030' naar aanleiding van het rapport van de Commissie Van Ek. Deze conferentie wordt georganiseerd door de gemeente en Amersfoort Prominent. Wethouder Eerdmans zal een workshop inleiden. Wethouder Luchtenveld woont de conferentie bij. Tijdens deze conferentie spreekt onder meer ook de heer Ivo Opstelten, oud-burgemeester van Rotterdam. Locatie: BMC Groep, Smallepad 34 te Amersfoort.

Vrijdag 3 april
15.45 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de afscheidsreceptie van Bernard Fransen, scheidend Bestuursvoorzitter van het ROC Midden Nederland. Locatie: Kretadreef 61 te Utrecht.

Zondag 5 april
10.30 uur
Wethouder Kruyt woont de viering bij van de St. Franciscus Xaveriusparochie. Het project 'Licht en Zicht' wordt dan overgedragen aan de parochie. Locatie: St. Franciscus Xaveriusparochie, 't Zand 31 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,