Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers krijgt T-Mobile-certificaat voor zijn assortiment notebooks

Alle LIFEBOOK- en ESPRIMO Mobile-modellen met ingebouwde mobiele breedband krijgen het T-Mobile International-certificaat dat uitstekend mobiel breedbandgebruik garandeert

Maarssen, 25 maart 2009 - T-Mobile geeft alle LIFEBOOK- en ESPRIMO Mobile-notebooks van Fujitsu Siemens Computers die voorzien zijn van ingebouwde mobiele breedband, het T-Mobile certificaat. T-Mobile testte de notebooks met succes in een mobiele breedbandomgeving. Het certificaat betekent dat de notebooks een uitstekend mobiel breedbandgebruik garanderen binnen het netwerk van T-Mobile.

Fujitsu Siemens Computers voldoet aan de belangrijke selectiecriteria voor mobiele breedbandprojecten en garandeert zijn klanten een eenvoudig en efficiënt gebruik van de 3G-technologie.

Het certificaat van T-Mobile geldt in eerste instantie voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk en voor alle LIFEBOOK- en ESPRIMO Mobile-modellen. Elke notebook kan gecombineerd worden met een T-Mobile-datapakket naar keuze.

Het certificaat is een nieuwe mijlpaal voor Fujitsu Siemens Computers in zijn partnerrelatie met T-Mobile. De beide bedrijven werken nauw samen om wereldwijd de toegang tot en het gebruik van mobiele breedbanddiensten te ontwikkelen. Het certificaat onderstreept nog eens Fujitsu Siemens Computers' strategie om mobiel breedband te ondersteunen en al zijn notebooks uit te rusten met de mogelijkheid tot het inbouwen van het UMTS modem. Fujitsu Siemens Computers trad onlangs toe tot het internationale mobiele breedbandinitiatief van GSMA dat ook focust op een internationale uitbreiding van mobiele breedband.

Martijn Boermans, Program Business Manager Clients: "Met het behalen van het T-Mobile-certificaat zetten we een nieuwe belangrijke stap in de richting van het marktleiderschap bij de notebooks met 3G/UMTS. Fujitsu Siemens Computers zal in de toekomst ongetwijfeld vooraan staan als partners gekozen moeten worden voor mobiele 3G/UMTS-breedbandprojecten. En 3G/UMTS blijft bovenaan onze prioriteitenlijst staan bij de verdere ontwikkeling van onze productportefeuille. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking op lange termijn met T-Mobile."

Jens Backes, VP Mobiele Breedband bij T-Mobile International, zei: "Het enorme succes van mobiele breedband wordt nu doorgetrokken naar een nieuwe generatie notebooks met ingebouwde 3G/UMTS-modules. Dit is mogelijk dankzij de impuls van T-Mobiles uitstekende gegevensnetwerk en het krachtige assortiment mininotebooks van Fujitsu Siemens Computers. Dat zal het mobiele breedbandgebruik nog beter en de toegang weer een stuk makkelijker maken. En het verschaft kopers de informatie en veiligheid die ze nodig hebben voor hun aankoopbeslissingen."


- Einde-

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur. Door het leveren van infrastructuurproducten, -oplossingen en -diensten evenals van beheerde infrastructuurdiensten of een combinatie van deze pakketten, beschikken onze klanten over de vrijheid te kiezen voor de IT-infrastructuur die het best bij hun specifieke behoeften past.

Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten en richt zich op zowel grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren. De divisie Infrastructure Services is actief in 170 landen. Het bedrijf maakt optimaal gebruik van de wereldwijde samenwerking en het innovatievermogen van beide aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG.

Fujitsu Siemens Computers is een van de pioniers in het aanbieden van een volledig assortiment van milieubewuste producten en in het gebruik van milieuvriendelijke technologieën en processen gedurende de volledige levenscyclus van een product.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.com Informatie over verantwoordelijk ondernemen vindt u op

www.fujitsu-siemens.com/aboutus/sor/index.html.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : <:blocked::mailto:christiene.bouwens>christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl