Savoye: 2008 was een goed jaar, ondanks de economische omstandigheden

Omzet over 2008 gelijk aan het 2007; orderportefeuille tot medio 2009 gevuld

Parijs, 23 maart 2009 - Met een omzet over 2008 die nagenoeg gelijk was aan die van het voorgaande jaar (¤ 95 miljoen aan orders) en een voor zes maaanden gevulde orderportefeuille, kijkt Savoye met vertrouwen vooruit.

Savoye, een divisie van Groupe Legris Industries en leverancier van complete automatiseringsoplossingen voor magazijnen en distributiecentra, houdt zich goed staande in de huidige economische omstandigheden. Het bedrijf verwacht in 2009 zelfs een duidelijke groei in zijn activiteiten te kunnen realiseren.

De aanzienlijke investeringen die het bedrijf de afgelopen twee jaar heeft gedaan in innovaties, leveren nu rendement op. Het nieuwe, automatische systeem van Savoye voor de opslag en ordervoorbereiding voor voorraadbakken en dozen -- het Picking Tray System (PTS) - werd begin 2008 ggelanceerd. Vervolgens won het de jaarlijkse VDI Logistics Innovation Award in Duitsland. Dochteronderneming a-SIS voerde een compleet herontwerp uit van de WCS softwaresuite, onder andere met een Service-Oriented Architecture (SOA) en een nieuwe programmeertaal. Er werden tevens nieuwe logistieke oplossingen ontwikkeld voor sectoren zoals direct sales, uitgeverijen, de textielindustrie, voedingsmiddelen en FMCG (Fast Moving Consumer Goods; veel verkochte consumentengoederen).

Verder heeft Savoye zijn uitbreidingen naar Rusland, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en - recentellijk - China, versneld. Tot slot rapporteerde ook hett onderdeel Prodex (dynamische opslagsystemen) zeer goede jaarresultaten.

Resultaten over 2008
De operationele marge van de Savoye-divisie groeide van 5,7% in 2007 tot 6,3% in 2008. In dezelfde periode nam de cashflow toe met ¤ 13 miljoen, tot ¤ 20 miljoen aan hn het eind van 2008.

Vooruitblik 2009
Aan het begin van dit jaar heeft Savoye al een aantal belangrijke successen behaald, waaronder twee grootschalige implementaties van het Picking Tray System, in Frankrijk en in de Benelux. In Engeland werd een contract gesloten voor het uitrusten van een logistiek centrum op het gebied van cosmetica. In Frankrijk werd een oplossing gebaseerd op hoog-frequent sorteren geïmplementeerd bij een logistiek centrum voor de textielindustrie. In de VS werd een aantal lijnen van verpakkingsmachines geleverd, aan uitgeverijen en aan de IT-supplies sector.

Hoewel de start van het jaar veelbelovend was, blijft Jean-Michel Guarneri, CEO van Savoye, waakzaam. 'Veel van onze klanten maken moeilijke tijden door ten gevolge van de economische crisis. Daarom moeten we ze juist nu helpen met creatieve en goede oplossingen voor nieuwe logistieke systemen, zodat ze de kosten kunnen terugbrengen en het serviceniveau kunnen verbeteren. Maar we moeten ze vooral helpen om optimaal voorbereid te zijn voor de uiteindelijke economische ommekeer. Waarschijnlijk zullen de omstandigheden in de komende maanden verbeteren, misschien wel sneller dan we nu verwachten.'

Over Savoye
Savoye levert logistieke oplossingen over de hele wereld. Het bedrijf telt 550 werknemers, waaronder systeemingenieurs en IT-specialisten. Zij helpen klanten bij het oplossen van hun logistieke problemen door middel van IT-oplossingen en geautomatiseerde systemen.

De kennis en expertise van het bedrijf richt zicht op drie gebieden:
* kennis over de specifieke logistieke behoeften van klanten
* integratie, uitvoering en service

* de ontwikkeling van software en het bouwen van intelligente machinesystemen.

Savoye gelooft in de lange-termijn samenwerking met partners, om ze te helpen bij veranderingen en het aangaan van uitdagingen. Savoye is een divisie van Groupe Legris Industries, dat zich richt op industriële apparatuur en de ontwikkeling van complete productielijnen.

Kijk voor meer informatie over Savoye en Groupe Legris Industries op www.savoyelogistics.com of www.legris-industries.com



Ingezonden persbericht