Ingezonden persbericht


Trend Micro ontdekt misbruik legitieme e-cards Regards.com

Ogenschijnlijk legitieme e-cards leiden naar malafide websites

Vianen, 25 maart 2009 - Na misbruik van de legitieme website TinyURL, heeft Trend Micro nu misbruik van legitieme e-cardservices ontdekt. Hoewel kwaadaardige nep-e-cards met links naar valse sites al langer worden gebruikt door cybercriminelen, is een echt bestaande e-cardservicedienst nu de dupe van spammers.

Trend Micro ontdekte de afgelopen dagen grote hoeveelheden e-mails met het onderwerp 'Regards From Secret Admirer'. De mails bevatten echte kaarten van Regards.com, de grootste online collectie van gratis e-cards. De e-mails zijn verzonden onder de alias 'secret admirer'. Zodra de ontvanger op de link in de e-mail klikt, komen ze - zoals de ontvangers verwachten - terecht op de Regards.com-website waar de betreffende spammer zijn werkelijke boodschap heeft achtergelaten. Hier blijkt de 'secret admirer' een adverteerder voor een - nogmaals legitieme - datingsite.

De bedreiging betreft geen massale spamoperatie, want spammers kunnen via Regards.com en vergeleken met automatische spamtools maar naar een beperkt aantal ontvangers hun mail sturen. Het kenmerkende van deze spamaanval is, dat spammers legitieme e-cards en sites gebruiken om hun acties te maskeren. Internetgebruikers zijn hierdoor sneller geneigd om op links te klikken. Trend Micro verwacht in de toekomst dan ook meer kwaadaardige bedreigingen van dit type. De e-mails zijn door Trend Micro al geblokkeerd met behulp van Trend Micro Smart Protection Network, dat bedreigingen al 'in the cloud' tegenhoudt.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld.