Pijnacker-Nootdorp


datum 20 maart 2009

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw E.H.M. Jantschik-Boersen

-- Embargo tot woensdag 25 maart 2009 om 21.00 uur --

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op woensdag 25 maart om circa 21.00 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw J. Jantschik-Boersen. Zij ontvangt de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Jantschik is 40 jaar lang voorzitter van het dameskoor Con Amore. Dit is een geliefd koor binnen onze gemeenschap, van hoog niveau. Het koor bestaat dit jaar 55 jaar.

Con Amore treedt regelmatig op in zorginstellingen en tijdens culturele activiteiten. Binnen het koor is mevrouw Jantschik de bindende factor. Zij heeft de algemene leiding van het koor, onderhoudt de externe contacten (ook internationaal), zit de bestuurs- en ledenvergaderingen voor en ziet toe op de naleving van het reglement. Zij stelt de beleidsplannen op en zorgt voor de uitvoering van genomen besluiten. Zij treedt op als eerste contactpersoon met de dirigent en de begeleider en regelt de stemvorming. Daarnaast begeleidt zij de nieuwe leden en regelt zij de stemtesten. Zij houdt de presentielijsten bij en ruimt op na de kooroefeningen. Bij ziekte of andere problemen bekommert mevrouw Jantschik zich om de leden.

Ruim dertig jaar lang zong zij mee in het `Huwelijkskoor' waar zij menig trouwerij met muziek heeft opgeluisterd.

Daarnaast is zij al vijfenveertig jaar penningmeester bij de interkerkelijke stichting `Op weg naar Bethlehem'. Mede dankzij de stimulerende inzet van mevrouw Jantschik kan de traditie van een jaarlijkse kerstzangdienst worden voortgezet, tot grote voldoening van de inwoners van onze gemeente.

Mevrouw Jantschik is inmiddels alweer acht jaar actief als vrijwilliger bij de Zonnebloem. Hier bezoekt zij om de twee a drie weken chronisch zieke mensen of gaat zij met hen buiten rolstoelrijden. Ook staat zij altijd klaar om hand- en spandiensten te verrichten.

Ruim twaalf jaar is zij als vrijwilliger betrokken geweest bij de winkeliersvereniging Pijnacker Paraat. Hier organiseerde zij diverse acties en prijzenfestijnen voor het winkelend publiek.

Mevrouw Jantschik heeft met bovenstaande activiteiten een langdurige bijdrage geleverd op cultureel en maatschappelijk gebied. Zij is dit jaar ruim 40 jaar voorzitter van het koor Con Amore. Op 25 maart, na afloop van de wekelijkse repetitie, wordt dit op feestelijke wijze in de Ontmoetingskerk (Klapwijkseweg 91, Pijnacker) gevierd. Tijdens de bijeenkomst zal haar de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau worden uitgereikt.