Ingezonden persbericht


De geest is uit de kist!

Vorderingen nieuwe expositie in het Thermenmuseum Heerlen

De nieuwe expositie "de geest van de askist" is bijna een feit. Momenteel wordt er nog hard gewerkt in het Thermenmuseum door Gielissen, dé specialist in het realiseren van interieur- en tentoonstellingsprojecten. Ruim een jaar geleden is het Thermenmuseum in contact gekomen met Gielissen, interiors en exhibitions. Een jaar later is de tentoonstelling bijna gereed en klaar voor de feestelijke opening!

Opzet tentoonstelling

Nadat er door verschillende bedrijven concepten zijn gemaakt en gepresenteerd, sprong het ontwerp van Gielissen er direct uit! In het voostel van Gielissen was er namelijk ruimte voor verschillende verhaallijnen die mooi op elkaar aansloten. Zo is er niet alleen het verhaal over de askist: wiens asresten liggen in de askist, welke voorwerpen zijn meegegeven en waarom? Ook is er aandacht voor het proces eromheen. Hoe is de askist gevonden en opgegraven. Hoe is de kist met de spullen onderzocht? Hoe werden de voorwerpen gerestaureerd en geconserveerd (hersteld en bewaard). Kortom, wat komt er allemaal nog meer bij zo'n opgraving kijken.

Niet alleen Romeinen

Je komt in de expositie verschillende personen tegen en niet alleen Romeinen. Je ontmoet de boer die de askist in zijn bietenveld heeft ontdekt, de archeologen die de kist hebben uitgegraven en onderzocht en een Gallo- Romeins gezin dat in de tijd van de Romeinen hier leefden. Wie weet kom je zelfs de man of vrouw tegen wiens as in de askist werd begraven of zijn of haar geest....

Minitentoonstelling

In een aparte minitentoonstelling kun je zien hoe de expositie tot stand is gekomen. Vanaf de ontwerpfase tot de uitvoering kun je het hele proces volgen. Verder wordt er een beeld gegeven wat er allemaal komt kijken bij het opbouwen van een tentoonstelling en kun je zien wat er op dit gebied nog allemaal meer mogelijk is.

Gratis entree tijdens het museumweekend

Het museumweekend dat dit jaar op 4 en 5 april wordt georganiseerd heeft als thema verleiden. Het Thermenmuseum is tijdens dit weekend voor iedereen gratis toegankelijk. Laat je dus verleiden en kom het Thermenmuseum en de nieuwe, interactieve tentoonstelling "de geest van de askist" bewonderen. Openingstijden van het Thermenmuseum tijdens het museumweekend 4 en 5 april van 12.00 - 17.00 uur.

Entree en openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 - 17.00 uur. Zaterdag, zondag & feestdagen 12.00 - 17.00 uur. Entree: Volwassenen E 5,50; 60+ / CJP E 5,-; jeugd 4-12 E 4,50; kids
Het Thermenmuseum ligt in het centrum van Heerlen, op 10 minuten loopafstand van het station, vlakbij het stadhuis. Parkeren kan in de goed bewegwijzerde parkeergarages.



Ingezonden persbericht