Seminar over energiekwaliteit: meer kwaliteit, minder kosten


GEMERT, 20090323 -- Hyteps uit Gemert organiseert samen met Technische Unie, Eneco en de brancheorganisatie voor installateurs Uneto-VNI, op woensdag 25 maart a.s. een seminar over de verbetering van de energiekwaliteit. Het seminar `Meer kwaliteit, minder kosten' gaat in op kernvragen als: weet u hoe de kwaliteit van de spanning en/of de stroom te verbeteren is? Weet u hoeveel vermijdbare verliezen er in uw installatie optreden? Weet u hoeveel extra kosten dit geeft? Vakkundige sprekers delen hun kennis en ervaring.

Initiatiefnemer voor dit seminar is Hyteps, dat gespecialiseerd is in energiebesparing voor bedrijven. Hyteps wil bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door apparatuur te introduceren die de kwaliteit van spanning en stroom verbetert en verliezen vermindert. De andere organiserende partners zijn de logistieke en technische dienstverlener Technische Unie, energieleverancier Eneco en de brancheorganisatie voor installateurs Uneto-VNI.

Sprekers
De heer Ir. M. Engels, voorzitter van de brancheorganisatie Uneto-VNI opent om 9.30 uur het seminar. In vier voordrachten van circa een uur zetten experts uiteen welke storingen in de energievoorziening naar elektrische apparatuur kunnen optreden en hoe deze te verminderen of te voorkomen zijn. Ir. J.N. Luttjehuizen, adviseur spanningskwaliteit praat over Power Quality, diverse kenmerken, de regelgeving en problemen en oorzaken.
Dr. Ir. J.F.G. Cobben, werkzaam aan de Universiteit Eindhoven, spreekt over het ontstaan van verschillende bijkomende effecten bij het gebruik van energie (`dips en harmonischen') en de energieverliezen en kosten die erdoor ontstaan. Dr. Ir. J.F.G. Cobben en Ir. J.N. Luttjehuizen, deskundigen op het gebied van spanningskwaliteit en netvervuiling, spreken over capaciteitsverliezen en energieverliezen en hoe dit valt te compenseren. De heer J. Peeters, Managing Director van Hyteps, gaat tenslotte aan de hand van casestudies in op praktische toepassingen van power quality en energiebesparing op elektriciteit.

Locatie, tijden, entree
Locatie: Uitgaanscentrum Time Out, Handelsweg 11, Handel. De zaal is open vanaf 9.00 uur. Het programma start om 09.30 uur en om 15.15 uur sluit drs. Ir. A. van Gelder (voorzitter van de innovatiegroep Uneto-VNI) de dag met een samenvatting. Daarna is er gelegenheid om informeel nader kennis te maken tijdens een borrel. De zaal sluit om 16.30 uur.
De entreeprijs voor dit seminar bedraagt ¤ 95,00 euro.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan j.brouwers@hyteps.nl.





Ingezonden persbericht