CBR vertrouwt klantvragen wederom toe aan SNT


Flexibiliteit, schaalbaarheid en regionaal agentschap geven de doorslag

ZOETEMEER, 20090325 -- Contactcenterprofessional SNT heeft wederom een overeenkomst afgesloten met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voor de telefonische afhandeling van vragen. Dit maal omtrent de nieuwe aanpak van de reserveringstermijnen voor rijexamens voor de categorie B (auto).

Per 1 april 2009 start het CBR met het gefaseerd invoeren van rijexamens op naam, om ervoor te zorgen dat examenkandidaten altijd binnen 7 weken af kunnen rijden. Het CBR besloot contactcenter SNT in te zetten voor de afhandeling van vragen van rijscholen, omdat SNT in eerdere projecten heeft bewezen een betrouwbare en flexibele partner te zijn die daarnaast regionaal vertegenwoordigd is.

Het CBR streeft naar acceptabele reserveringstermijnen voor rijexamens. De nieuwe aanpak van het CBR houdt in dat rijschoolhouders de praktijkexamens alleen nog maar op naam kunnen reserveren. In het verleden hanteerde het CBR al tijdelijke oplossingen (zoals een examenquotum voor rijschoolhouders) om de reserveringstermijnen terug te dringen. Bij het invoeren van die maatregelen maakte het CBR vorig jaar ook al gebruik van de dienstverlening van SNT. De positieve ervaringen destijds hebben ertoe geleid dat CBR wederom met SNT in zee is gegaan.

Een belangrijke reden voor het CBR om voor SNT te kiezen is het feit dat zij in meerdere regio's contactcenters hebben. Dit project wordt geleid vanuit het CBR-kantoor in Arnhem en SNT heeft een contactcenter dichtbij in Ede. Zo kan het CBR in de beginfase één van zijn medewerkers mee laten draaien in het contactcenter voor tweedelijns vragen.

Wim ten Buren, communicatieadviseur CBR regio Oost, zegt: "Uit het vorige project met SNT in Ede hebben we ondervonden dat SNT zeer flexibel is in het op- en afschalen van agents. Hierbij hebben zij in één werkdag de helpdesk ingericht. Daarnaast hebben de agents van SNT bewezen onze klanten goed te informeren. Dat was de feedback die we destijds kregen van de rijscholen. Allemaal redenen om nogmaals voor SNT te kiezen."

"We hebben vaak te maken met organisaties zoals het CBR die snel willen schakelen als zij een groei in klantvragen verwachten", aldus Chris Hazewinkel, Directeur Commercie en Client Services van SNT. "Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn belangrijke kernwaarden voor ons. Wij zijn verheugd dat deze waarden voor het CBR een reden zijn om weer bij ons terug te keren."





Ingezonden persbericht