E.Novation neemt VANAD IT Outsourcing in China over


Meer capaciteit en flexibiliteit met E.Novation ITO

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20090325 -- Communicatie- en integratiespecialist E.Novation krijgt per direct de beschikking over een eigen ontwikkelkantoor in Chengdu (China). De ruim 30 enthousiaste medewerkers die vanuit het Chinese kantoor werken, worden overgenomen van zusterbedrijf VANAD. Het nieuwe kantoor, dat de naam E.Novation ITO krijgt, moet de flexibiliteit van de dienstverlening van E.Novation verder verbeteren en stelt het bedrijf in staat nog concurrerender te opereren.

E.Novation maakte voor haar projecten al enige tijd gebruik van de resources die zusterbedrijf VANAD in China aanbood. Meer dan driekwart van alle projecten die in Chengdu werden uitgevoerd, waren in opdracht van E.Novation. Het was dan ook een logische keuze om het Chinese kantoor officieel onderdeel te maken van de E.Novation organisatie. "E.Novation heeft al vrij veel projecten gedaan met Chinese ontwikkelaars in Chengdu. Onze ervaringen zijn uitermate positief. Wij zijn buitengewoon tevreden over de kwaliteit van het werk en de communicatie met onze Chinese collega's", vertelt Jeroen van Rijswijk, Operationeel Directeur van E.Novation.

Indrukwekkende infrastructuur
Een afvaardiging van de E.Novation directie bracht eind februari een bezoek aan het kantoor in Chengdu. De delegatie was onder de indruk van wat het daar zag. "Vooral de infrastructuur van het softwarepark is indrukwekkend. Ook de kwaliteit van de mensen heeft ons positief verrast. Ons bedrijf is uitgebreid met ruim 30 enthousiaste jonge collega's", vindt Van Rijswijk.

Behoud van kwaliteit
De klanten van E.Novation hoeven niet bang te zijn dat het ontwikkelwerk in China ten koste gaat van de kwaliteit van de producten en diensten. Van Rijswijk begrijpt de vrees voor kwaliteitsverlies wel. "Ik stond zelf ook aarzelend tegenover samenwerking met een Chinese partij, maar de samenwerking verloopt uitstekend. We hebben er een aantal Nederlanders zitten die de projecten coördineren en hebben een eigen Quality Assurance afdeling die de kwaliteit bewaakt. Onze klanten merken er niets van dat een deel van hun oplossingen in China wordt ontwikkeld. De kwaliteit is vergelijkbaar met de kwaliteit in Nederland; niet beter, maar ook niet slechter."

Sneller en flexibeler
Voor haar klanten ontwikkelt E.Novation in Chengdu nu vooral Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen en laat het omvangrijke conversies uitvoeren. Door de goede ervaringen heeft E.Novation ook zelf een deel van haar productontwikkeling naar China verplaatst. "Zo profiteren wij van meer capaciteit en kunnen wij onze klanten nog sneller en flexibeler van dienst zijn, tegen concurrerende tarieven", verduidelijkt Van Rijswijk.

Ook vanuit de VANAD Group werd de overname van het offshore outsourcing kantoor in China door E.Novation gestimuleerd. "Daar waar bijna 80% van de projecten voor E.Novation wordt uitgevoerd, is het logisch de mensen ook bij dat bedrijf onder te brengen. Alle andere bedrijfsonderdelen van de VANAD Group blijven verder gewoon gebruik maken van de capaciteit in Chengdu", besluit Ad Nederlof, President & CEO van VANAD Group.





Ingezonden persbericht