Edimax introduceert twee snelle NAS Servers


Met de krachtige NAS-oplossingen van Edimax kunnen gebruikers hun netwerk snel een eenvoudig uitbreiden met honderden Gigabytes aan opslagruimte

BEST, 20090325 -- Edimax Technology (TSEC:3047), vooraanstaand leverancier van netwerkoplossingen introduceert een krachtige NAS Server, verkrijgbaar in een 1-bay (NS-2501) en 2-bay (NS-2502) uitvoering, bedoeld voor verschillende netwerkomgevingen. Deze NAS-systemen bieden een complete opslagoplossing met snelle netwerkcapaciteit. Gebruikers kunnen hiermee opslagruimte toevoegen aan hun netwerk en media of bestanden op hoge snelheid delen binnen een netwerk. De server is eenvoudig te installeren door het apparaat aan te sluiten op het netwerk via een Gigabit Ethernet verbinding.

De NS-2501 is voorzien van één lade voor een 3.5" harde schijf (SATA HDD) en de NS-2502 biedt met twee lades ruimte voor twee harde schijven. Daarbij ondersteunt de server harde schijven met een maximale capaciteit van 1TB per bay. De NS-2501 en NS-2501 fungeren als flexibele en complete mediaservers. Dankzij de ingebouwde iTunes muziekserver kunnen gebruikers een iPod aansluiten voor het delen en afspelen van muziek. Daarnaast maakt een UPnP- en DLNA-server het mogelijk om UPnP en DLNA compliant mediaspelers- of adapters te delen binnen het netwerk. Beide NAS-systemen ondersteunen ook FTP/http en BitTorrent (P2P) downloadfuncties voor een ononderbroken download, zelfs als de computer uitgeschakeld is.

De NS-2501 en NS-2502 zijn beiden voorzien van twee USB-poorten voor het aansluiten van een USB-massa-opslagapparaat en flash disks voor het delen van bestanden of multimedia met andere netwerkgebruikers. Bijzonder zijn de handige `Hardware Release' en `Copy' knoppen waarmee gebruikers externe USB-apparaten eenvoudig kunnen afkoppelen of content van het apparaat kopiëren naar de aangesloten harde schijf. Om de opgeslagen en gedeelde content te beveiligen, zijn de servers voorzien van verschillende beveiligingsniveaus, waaronder wachtwoordbeveiliging en toegangsbeheer op basis van `Gebruikers' of `Bestandsmappen'.

Beschikbaarheid en prijzen
De NS-2501 en NS-2502 zijn per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk ¤139,- en ¤149,- incl. BTW.

Beeldmateriaal
Een hoge resolutie afbeelding van de adapter kunt u hier vinden: www.edimax.eu/pressphotos/NS-2502.jpg.

Over Edimax Technology
Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 100 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 900 medewerkers. Met ruim 21 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het productportfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP-Camera's, Business Solutions and VoIP. Voor meer informatie over Edimax kunt u terecht op www.edimax.nl.





Ingezonden persbericht