Aantal verkoopvacatures sterk in de lift


BILTHOVEN, 20090325 -- De vacaturemarkt voor verkoopfuncties in de zakelijke markt is in de maand maart weer sterk toegenomen. Met de crisis in Nederland neemt op dit moment kennelijk weer het besef toe dat investeren in verkoop de manier is om met deze situatie om te gaan.

Ten tijde van recessie is het logisch om hoog in te zetten op acquisitie en in mindere mate op marketing en communicatie. omdat met name specialistische organisaties hebben nu veel mogelijkheden om hun business uit te breiden. Ook is het zo dat voor verkoop meestal geen speciale opleidingen nodig zijn. Dit kan ook voor veel werkzoekenden dan ook een prima carrièrekeuze zijn
"Afgelopen weken kregen wij weer veel meer vacature aanvragen binnen. Op dit moment is dit zelfs weer als vanouds meerdere per dag, dit zal bij onze collega's niet anders zijn" aldus Kor de Boer Commercieel Directeur van SalesProfs.
De groei zit met name in de zakelijke telefonische verkoop en de junior buitendienst functies, Telecom en ICT/Internet organisaties hebben veel behoefte aan nieuw talent. De technische verkoopvacatures blijven op dit moment nog achter.





Ingezonden persbericht