Café Momfer de Mol winnaar 'Vriendenkring Hertog Jan Café 2009'


BREDA / ARCEN, 20090325 -- Café Momfer de Mol uit Den Haag is winnaar van de titel `Vriendenkring Hertog Jan Café 2009'. Brouwmeester Gerard van den Broek presenteerde de primeur van deze prestigieuze titel tijdens de Vriendenkring Hertog Jan dag op 24 maart bij Center Parcs Heijderbos.

Eigenaar Joep Logjes: "We zijn apetrots dat Momfer de Mol verkozen is tot `Vriendenkring Hertog Jan Café 2009' ! Dit is een enorme beloning voor de toewijding en inspanning van ons hele team dat altijd klaar staat om onze gasten een fantastische avond te bezorgen, uiteraard met een perfect getapt glas Hertog Jan. Naast mijn team wil ik ook al onze gasten, vrienden en andere mensen bedanken die op ons café hebben gestemd en daarmee deze titel mogelijk hebben gemaakt. Uiteraard gaan we dit met z'n allen vieren !"

Hoogste niveau
Hertog Jan brouwmeester Gerard van den Broek: "De strijd tussen de tien finalisten is bijzonder spannend geweest, want leden van de Vriendenkring Hertog Jan moeten aan strenge selectiecriteria voldoen om alleen al lid te mogen worden. Het spreekt voor zich dat onze 10 finalisten dan ook stuk voor stuk van het hoogste niveau zijn."

De jury onderbouwt de keuze voor Momfer de Mol als winnaar: "Café Momfer de Mol, in de Haagse binnenstad, scoort op alle beoordelingspunten hoog. Het gezellige, levendige café combineert topgastvrijheid met uitstekende bierbehandeling. Ondernemer Joep Logjes leidt zijn team met passie en samen met zijn medewerkers zorgt hij voor een knus café met bezieling, waar veel collega's een voorbeeld aan kunnen nemen. In dit zeer verzorgde café voel je je meteen thuis; niet alleen als stamgast, maar ook als onbekende passant. Gastvrijheid schrijven ze hier met hoofdletter, op alle fronten. Daarom mag Momfer de Mol zich volkomen terecht Vriendenkring Hertog Jan Café 2009 noemen !"

De winnaar van de prestigieuze titel mag zich niet alleen een jaar lang `Hertog Jan Vriendenkring Café 2009 noemen, maar is met het gehele team ook uitgenodigd voor een unieke brouwersdag op de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Daar mag het team van Momfer de Mol samen met Gerard van den Broek zelf aan de brouwketel Hertog Jan Grand Prestige gaan brouwen, waarvan een 50-tal flessen ook mee zullen gaan naar Den Haag.

Als runners-up zijn geëindigd Café de Lachende Vis uit Empel en Grand Café Dikke van Dale uit Leeuwarden. Bij deze cafés zal meesterbrouwer Gerard van den Broek een bijzondere bierproeverij gaan verzorgen.
De overige zeven finalisten zijn: Café-restaurant Alt Arce (Arcen), Jazzcafé De Dikke (Leusden), Café de Klokkenluider (Venray), Café de Malle Jan (Plasmolen), Café Merz (Spijkenisse), Herberg de Pintelier (Voerendaal) en Café 't Stulpke (Uden).

Over Café Momfer de Mol
Cafe Momfer de Mol is een gezellig café/eetcafé in het oudste straatje van het Haagse centrum: Oude Molstraat 19 in Den Haag. Openingstijden: van 16.00 uur tot 01.00 uur en 01.30 uur in het weekend. 7 dagen per week, behalve nieuwjaarsdag. Zie voor meer informatie: www.cafemomfer.nl

Over de Vriendenkring
De Vriendenkring Hertog Jan is in november 2006 opgericht om de brouwer, horecaondernemers en bierliefhebbers samen te brengen om hun gezamenlijke passie voor bier te delen en op optimale wijze te genieten van Hertog Jan. Brouwmeester Gerard van den Broek: "De bijzondere sfeer en passie voor bier die de liefhebber kent van onze brouwerij in Arcen brengen we ook over naar de horecazaken van onze leden van de Vriendenkring, zodat de horecagast daar van dezelfde beleving kan genieten. Bijvoorbeeld via het Hertog Jan tapritueel, waarbij de gast zijn glas pils perfect krijgt geserveerd."

Over Hertog Jan
Hertog Jan is niet meer weg te denken uit de Nederlandse biercultuur met zijn pilsener en ruime assortiment speciaalbieren, zoals Hertog Jan Karakter, Weizener en Grand Prestige. Hertog Jan is onderdeel van 's werelds leidende brouwerijgroep Anheuser-Busch InBev, in Nederland ook verantwoordelijk voor merken als Jupiler, Dommelsch, Hoegaarden, Leffe en Beck's. Zie voor meer informatie: www.hertogjan.nl





Ingezonden persbericht