Ingezonden persbericht


Amsterdam, 25 maart 2009

Elsevier Subsidie Almanak zet subsidiediscussie op scherp

Vandaag is de eerste editie van de Elsevier Subsidie Almanak verschenen. Het subsidiehandboek is uitgegeven door Reed Business, Elsevier Financieel & Fiscaal en vervult een duidelijke behoefte in de markt. Met behulp van de praktische Subsidie Almanak kunnen ondernemers, particulieren en hun adviseurs meer profiteren van de voor hen bedoelde stimuleringsmaatregelen. De Subsidie Almanak zal eind deze week in de boekhandels liggen en is nu al online te bestellen. Dit kan via een bestelformulier op SubsidieTotaal.nl.

De almanak
De Subsidie Almanak ondersteunt op een praktische manier bij subsidie- en fondsenwerving, van projectidee tot uitbetaling. In de almanak staan veel tips, trucs en voorbeelden. De Subsidie Almanak is daarmee niet zomaar een boekwerk met subsidieregelingen, maar een wegwijzer voor wat vaak een doolhof van regelingen en valkuilen wordt genoemd.

De auteurs
Auteur drs. Hans Burgmans noemt in zijn voorwoord de Subsidie Almanak een 'belangrijk standaardwerk over het fenomeen subsidie'. Hij heeft de almanak geschreven samen met jurist Jan Stevers. Zij zijn allebei subsidieadviseur met jarenlange ervaring. Hans is daarnaast ook nog verbonden aan de Fontys Subsidie Academie.

De uitgever
Wouter Janssen, uitgever bij Elsevier Financieel & Fiscaal, zegt zeer trots te zijn op deze 1e editie van de Subsidie Almanak: 'De almanak vervult een duidelijke behoefte in de markt en ziet er prachtig uit. In de voorverkoop hebben wij er al meer verkocht dan wij hadden verwacht. In die zin is de Subsidie Almanak nu al een succes. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat de almanak de huidige discussie over subsidies op scherp zet. In de Subsidie Almanak wordt uiteengezet hoe complex subsidieverstrekking is gemaakt. Aan de andere kant laten we echter ook zien, dat subsidies nu eenmaal ook een middel vormen voor de overheid om beleid te maken en gewenste doelstellingen te realiseren.'

Noot voor de redactie (