Nieuwe netwerkbeurs voor België


VNU Exhibitions Europe lanceert NetworkExpo, een vakevent voor netwerken en infrastructuur

BELGIE, 20081020 -- VNU Exhibitions Europe, de organisator van verschillende gerichte vakbeurzen in Europa, breidt haar succesvolle beurscombinatie Infosecurity.be en Storage Expo uit met een nieuw vakevenement voor IT en Telecom. De nieuwe beurs luistert naar de naam NetworkExpo en zal focussen op alles wat te maken heeft met netwerken en infrastructuur.

Nieuwe beurs met eigen programma en marketing
NetworkExpo is een gezamenlijk initiatief van VNU Exhibitions Europe en TMAB Business Events. Agoria ICT, de Belgische federatie van de IT-industrie, en Beltug, de Belgian Telecom Users Group, zijn enkele belangrijke namen die het vakevent ondersteunen. NetworkExpo zal een eigen programma krijgen met doelgerichte inhoud. Verder moet een afzonderlijke marketingcampagne een breder bereik halen dan dat van Infosecurity.be en Storage Expo, die jaarlijks toch 3000 IT-professionals verwelkomen.

Belgische interesse in netwerken en infrastructuur stijgt
VNU Exhibitions Europe speelt met NetworkExpo in op de groeiende informatiebehoefte van zakelijke netwerkgebruikers en -beheerders. Intensief onderzoek onder Belgische IT-professionals en vendors in België toonde aan dat IT-security en data storage steeds vaker in onderlinge samenhang worden bekeken met netwerken en infrastructuur. NetworkExpo is dan ook een logische stap voor VNU Exhibitions, dat de Belgische IT-professional steeds een totaalbeeld wil bieden van wat er leeft in het Belgische IT-landschap. De luiken IT-security (belicht door Infosecurity.be) en data storage (belicht door Storage Expo Belgium) krijgen er dus in 2009 een extra luik bij dat dieper zal ingaan op netwerken en infrastructuur.

Leidend ICT-platform in België
De vakbeurzen Infosecurity.be en Storage Expo bewezen de voorbije jaren een uniek IT-platform voor kennisuitwisseling met vakgenoten te zijn. VNU Exhibitions wil aan de hand van NetworkExpo de specifieke vragen vanuit de markt nog beter beantwoorden en zo nieuwe bezoekersdoelgroepen aan zich binden. Met de lancering van NetworkExpo is VNU trouwens aardig op weg om het platform uit te bouwen tot het leidende IT-platform in België.

Projectmanager Marloes van den Berg van VNU Exhibitions verduidelijkt: "Na vijf succesvolle edities van Infosecurity.be en Storage Expo in België werd het tijd voor de volgende stap. Het is zonneklaar dat netwerken en infrastructuur hoog op interesse- en investeringslijstjes prijken van Belgische eindgebruikers. Met NetworkExpo voorzien we in die behoefte."

Praktische info
De editie 2009 van de drie gespecialiseerde vakbeurzen zal plaatsvinden op 25 en 26 maart 2009. Dankzij het grote succes van de afgelopen vijf edities verhuist de beurs naar de Heizel in Brussel (Paleis 8, Brussels Expo). Naast een uitgebreid seminarprogramma met keynote- sessies, technische en management sessies en case studies / solution sessions, zullen meer dan 120 exposanten hun laatste innovaties in IT-security, data-opslag, databeheer en nu ook in netwerken en infrastructuur aan de wereld tonen.

Geïnteresseerden die wensen deel te nemen aan NetworkExpo kunnen contact opnemen met Kris Thys van TMAB (tel. +32 52 650 021). Geïnteresseerden die wensen deel te nemen aan Infosecurity.be en Storage Expo kunnen contact opnemen met Ivo Meertens (tel. +31 30 295 2765) en/of Sander van Kilsdonk (tel. +31 30 295 2819) van VNU Exhibitions Europe.





Ingezonden persbericht