NAH Café Wageningen opent op 25 maart haar deuren


Niet Aangeboren Hersenletsel Clienten krijgen eigen Café

WAGENINGEN, 20090319 -- Op woensdag 25 Maart wordt in Hof van Wageningen voor de eerste keer het NAH Café Wageningen georganiseerd. De bedoeling is om dit iedere laatste woensdagavond van de maand te herhalen. NAH = Niet Aangeboren Hersenletsel.

NAH kan het gevolg zijn van o.a. een CVA, hersenkneuzing, hersentumor, hersenvliesontsteking, een ongeval, chemische stoffen, Multiple Sclerose (MS)en andere aandoeningen waardoor hersenletsel na de geboorte is ontstaan.

Snel geregeld
Het initiatief is afkomstig van Wilma Woldberg. Ze ging met haar idee naar de NAH stichting en Vereniging Cerebraal die enthousiast waren.
Toen "Hotel en Congrescentrum Hof van Wageningen" (bekend van het jaarlijkse Nationale NAH Dreamdayfestival 26-11-09) bereid bleek ruimte ter beschikking te stellen was het snel beslist.

Iedere laatste woensdag van de maand wordt er het NAH café georganiseerd. Te beginnen op woensdag 25 Maart.
De toegang en het eerste kopje koffie met een gebakje is gratis. Tijdstip van samen komen is tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Adres: Lawickse Allee 9, Wageningen.

Het overkomt je
Op een NAH kun je jezelf niet voorbereiden. Het gebeurt ineens. Van het ene op het andere moment staat heel je leven op de kop. En dat geldt niet alleen voor het slachtoffer zelf maar ook voor zijn of haar verwanten. Nooit wordt het leven weer als voorheen. De verwerking ervan is heel zwaar. Maar weinig mensen beseffen dat, behalve de slachtoffers zelf. Zij en hun verwanten zijn noodgedwongen ervaringsdeskundigen geworden. En dan is het prettig om daarover te kunnen praten. Je weet in ieder geval dat je er niet alleen voor staat.

Het café
We gaan er géén grote manifestatie van maken, in tegendeel. We willen in alle rust dingen uit kunnen wisselen. Hoewel we blij zijn met iedere belangstelling is het NAH Café Wageningen vooral voor NAH slachtoffers, familieleden en direct betrokkenen.

DE ENTREE IS GRATIS!

Inlichtingen over dit persbericht:
NAH Stichting, tel. 06-20772772 of via www.nahcafenederland.nl





NAH Stichting