Passed Away Salon bij Mediamatic


Met dichter Frank Starik, patholoog anatoom Frank van der Goot, ontwerper Marije ten Brink en kunstenaar Emile Zile

AMSTERDAM, 20090323 -- De culturele instelling Mediamatic organiseert op 25 maart 2009 om 20.00 uur een salon over verdriet, verlies en positief omgaan met de dood. De salon is gratis toegankelijk en vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Ik R.I.P.

Dichter Frank Starik vertelt over de 'Eenzame Uitvaart' en de Poule des Doods (www.eenzameuitvaart.nl); dichters die eenzaam gestorvenen naar hun graf begeleiden. Marije ten Brink en Kathrin Hero tonen www.totzoverjijenik.nl en andere websites over herinneringen. Patholoog-anatoom Frank van de Goot praat ons bij over het verschil tussen moord en doodslag.

De Salon sluit af met een performance van kunstenaar Emile Zile. '0 views. 0 comments. 0 responses' is geïnspireerd door leed op You Tube, rouwen op internet en het 'I'll be missing you' anthem...

De toegang tot de Passed Away Salon is gratis. De lezingen zijn in het Nederlands. Voor meer informatie en aanmelding: www.mediamatic.net/passedaway

Lokatie
Mediamatic BANK, Vijzelstraat 68, Amsterdam

Ik R.I.P.
De salon vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Ik R.I.P. Open van van wo t/m vr van 12.00 tot 19.00 uur en za + zo van 12.00 tot 18.00 uur, tot en met 12 april 2009. www.mediamatic.net/ikrip.





Ingezonden persbericht