Eigen reisgids in een handzaam boekje


Al uw favoriete bestemmingen met enkele klikken verzameld en gedrukt

Raalte, 20090325 -- Wereldpagina, een reisgids op internet, maakt het mogelijk om zelf uw reisgids samen te stellen en te printen. En wat helemaal mooi is, u kunt deze reisgids ook laten drukken tot een handig boekje op A5-formaat.

Al surfend over Wereldpagina geeft u steeds aan welke pagina u in uw gids opgenomen wilt hebben. Daarna bedenkt u een titel, maakt u een hoofdstukindeling en kunt u de volgorde van de artikelen eventueel nog wijzigen. Hierna is de gids gereed om te printen of als PDF op te slaan.
U kunt uw reisgids ook laten drukken. Binnen 10 dagen krijgt u uw boekje dan thuisgestuurd.

De weg van internet naar de gedrukte media is nu wel heel erg kort geworden. Met als belangrijkste resultaat dat deze gids precies op maat voor en door u gemaakt is. Wintersport in Oostenrijk, steden in Italië, de costa's van Spanje, wijnen van Zuid-Afrika, natuurgebieden van Polen: U bepaalt zelf de inhoud van uw reisgids. Iedere gids is dus uniek.

Als voorbeeld heeft de redactie van Wereldpagina een aantal gidsen samengesteld. Enkele steden, zoals Barcelona, Moskou en Wenen, en een aantal populaire regio's zoals het Berner Oberland, de Provence en Wallis. U krijgt zo een idee van de mogelijkheden.

Wereldpagina is de interactieve reisgids van Boekingsservice. Bezoekers kunnen zelf de informatie op Wereldpagina verbeteren en aanvullen. Het is een wiki. Iedereen kan nieuwe pagina's maken, foto's plaatsen, kaarten opnemen en reageren op teksten van anderen. U kunt deze informatie nu dus ook gebruiken om uw eigen gids uit te geven. Het resultaat: De ideale vakantiegids in paperbackformaat.

De techniek om deze gidsen samen te stellen is afkomstig van PediaPress, een bedrijf uit Mainz, Duitsland. Zij verzorgen ook het drukwerk. Een aantal talen van Wikipedia, de onmisbare encyclopedie op internet, maakt ook al van deze dienst gebruik.
Wereldpagina heeft in de reiswereld de primeur.
________________
Boekingsservice
Wereldpagina is de interactieve reisgids van Boekingsservice. Boekingsservice.nl is een online reiswinkel. Het aanbod van Boekingsservice.nl varieert van hotels en kastelen, boerderijen en molens, tot villa's en chalets. Hierbij wordt samengewerkt met partners als Atraveo, Bookings , Eurorelais, Interhome en Novasol.
www.boekingsservice.nl
Wereldpagina
Wereldpagina maakt gebruik van de software Mediawiki. De software is ook toegepast bij Wikipedia. Dit pakket is vrijgegeven onder de GNU General Public Licence.
www.wereldpagina.nl
PediaPress
PediaPress is gevestigd in Mainz, Duitsland. Zij heeft de techniek ontwikkeld om deze gidsen samen te stellen. Ook het drukwerk wordt door hen verzorgd. De door PediaPress ontwikkelde software is ook vrijgegeven onder de GNU General Public Licence. www.pediapress.com/
Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation Inc. is een Amerikaanse non-profit-organisatie die zich inzet voor de verspreiding van vrije kennis. Zij doet dit door middel van verschillende projecten, waarvan de internetencyclopedie Wikipedia zonder twijfel het bekendste is. Een deel van de opbrengst van Pediapress kom ten goede aan dit fonds.





Ingezonden persbericht