Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'SwingItOut!' krijgt jongeren aan het dansen

Amsterdam, 25-02-2009

Op woensdag 25 maart 2009 presenteert Aslan Muziekcentrum voor de tweede keer de dansproductie 'SwingItOut!' in Theater de Meervaart in Amsterdam. Dit jaar doen 256 basisschoolleerlingen uit stadsdeel Slotervaart mee. De dansvoorstelling duurt van 15:00 tot 17:00 uur.

SwingItOut! 2009
Na het succes van de dansvoorstelling in 2008 presenteert Aslan Muziekcentrum ook dit jaar de dansproductie 'SwingItOut!'. Twaalf groepen uit het basisonderwijs strijden om de prijs voor de beste dansstijl. Dj Nicky, eigen Dj van Nickelodeon, presenteert de voorstelling en de prijzen worden uitgereikt door loco- burgemeester Lodewijk Asscher en Slotervaart stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. Ook Giannini van het televisieprogramma So You Think You Can Dance is aanwezig en zal een bijdrage leveren aan de voorstelling. De prijsuitreiking vindt plaats tussen 16:30 en 17:00.

Het dansproject wordt dit jaar uitgevoerd door leerlingen uit Slotervaart. De jongeren uit dit stadsdeel ontwikkelen in samenwerking met professionele dansdocenten en choreografen hun unieke dans. Op deze manier leren de scholieren hun creativiteit te gebruiken op het gebied van dans. Iedere school krijgt een eigen dansstijl toegewezen en hierdoor komen verschillende dansstijlen aan bod zoals hiphop, Afrikaanse dans, Streetdance en theaterdans.

Aslan Muziekcentrum
Aslan Muziekcentrum brengt ruim tien jaar mensen uit verschillende windstreken in Amsterdam samen door middel van wereldmuziek- en dans. Dit realiseert Aslan dagelijks met lessen in haar muziekcentrum, binnenschoolse en naschoolse schoolprojecten en jaarlijks met het muziek- en dansfestival Mudans, de zangproductie CompoKids en met de dansproductie SwingItOut!.