Gemeente Duiven


Deelname gemeente Duiven aan NK veldloop ambtenaren te Ede

Op woensdag 25 maart 2009 doen elf ambtenaren van de gemeente Duiven mee met de NK veldloop voor ambtenaren 2009 in Ede. Van deze deelnemers loopt één deelnemer de afstand van 6 kilometer, negen deelnemers de afstand van 9 kilometer en 1 deelnemer de afstand van 12 kilometer. De inschrijving is inmiddels gesloten en er doen ruim 5.000 lopers mee. Voorafgaand aan de start van de opgegeven afstand kunnen de deelnemers meedoen aan een gezamenlijke warming up. De eerste start van 6 kilometer is om 10.30 uur en de laatste start van de 12 kilometer is om 14.30 uur.

Categorieën
De categorieën bij inschrijving zijn: t/m 34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54 en 55+ voor de dames. Voor de heren komt er nog een categorie bij van 55-59 en 60+.

Parcours
De deelnemers lopen via een prachtig maar zeer pittig parcours over De Ginkelse Heide en door natuurgebied De Sysselt terug naar de finish op de kazerne. De eerste vier kilometers voeren voor elk te lopen afstand over dezelfde route, waarbij een zwaar stuk tankoefenbaan met mul zand moet worden overwonnen. Daarna kent elke afstand z'n eigen, van elkaar verschillend, parcours dat grotendeels over bospaden loopt. Op de sintelbaan van de kazerne kan vervolgens de eindsprint worden ingezet.

NK veldloop gemeenteambtenaren en Fonds Gehandicaptensport De opbrengst van het NK veldloop gemeenteambtenaren Ede komt dit jaar ten goede aan Fonds Gehandicaptensport. Een goed initiatief, waar vele gehandicapte sporters gesteund mee worden!

Randprogramma
Voor de deelnemers en de supporters is er nog veel meer te doen op 25 maart. Na het lopen of gewoon tussendoor kan men deelnemen aan verschillende activiteiten. Het Museum Verbindingsdienst is geopend en men kan boogschieten. Er zijn introductielessen en wandeltochten Nordic Walking. Vanaf de parkeerplaatsen is het mogelijk om in een voertuig te stappen uit de Tweede Wereldoorlog. Keep them Rolling verzorgt deze pendeldiensten. De dag wordt afgesloten met optredens van verschillende bands.