Ingezonden persbericht


Almere, 16 maart 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 13-14
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

Op hoop van zegen - musical

'Op hoop van zegen' is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met veel succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van vissersweduwe Kniertje, die man en zonen aan de zee verliest, laat weinigen onberoerd. De zorgvuldige bewerking, een fantastische cast en de prachtige livemuziek zorgen ervoor dat 'Op hoop van zegen' ook nu weer velen zal weten te ontroeren. Ellen Pieters, die eerder furore maakte als Blonde Greet in de musical 'Wat zien ik?!' is Kniertje. Ben Cramer speelt de gewetenloze reder Bos. Geert en Barendje, de zonen van Kniertje, worden gespeeld door Charly Luske (o.a. 'Turks Fruit') en Job Bovelander ('Zeg 'ns Aaa').

woensdag 25 maart, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 35,00 / Rang 2: E 31,00 / Rang 3: E 27,00

Fotograaf: Roy Beusker, Petra van Vliet

Five guys named Moe - musical

Het succes van 'Bubbling Brown Sugar' was ongekend. Deze keer heeft dezelfde regisseur/choreograaf, Rich Ascroft, de leiding over de dynamische en komische musical 'Five Guys Named Moe' van Louis Jordan. Dat betekent twee uur lang dynamiet, hilarische situaties, Louis Jordans populairste songs, heerlijke dans en dampende zwarte muziek, vertolkt door zes swingende mannen en een zeven-koppig orkest. Eat, Big, No, Little en Four-Eyed Moe zijn vijf broers die op onnavolgbare en humoristische wijze adviezen aan hun vriend Nomax geven, die door zijn vriendin is verlaten. Maar hoe bruikbaar zijn deze adviezen?

donderdag 26 maart, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 29,50 / Rang 2: E 27,00 / Rang 3: E 24,50

Fotograaf: onbekend

Het beste van 10 jaar Vrouw Holland - cabaret

Alle hoogtepunten van Vrouw Holland uit de afgelopen 10 jaar in een zinderende muzikale voorstelling, dat is wat u mag verwachten van dit cabareteske jubileumconcert. U krijgt stijlvol cabaret en vocale krachtpatserij waar de energie van afspat. Versterkt met een speciaal voor deze gelegenheid geformeerd trio brengt Vrouw Holland met groot feestelijk vertoon alle kunsten en kunstjes die ze in huis heeft en laat zien dat ze ongecensureerd 10 jaar ouder is geworden.

donderdag 26 maart, 20:30 uur

Prijs: E 19,50 / Kortingspas: E 17,50

Fotograaf: Reyer Boxem

Edsilia Rombley - THEATERCONCERT

Edsilia Rombley was ooit winnares van de Nederlandse en Europese Soundmix-show en vertegenwoordigde ons land in 2007 al voor de tweede keer tijdens het Eurovisie Songfestival. In de tussentijd vestigde ze haar naam met twee Engelstalige albums én de Nederlandse cd 'Meer dan ooit'. Nog belangrijker is dat Rombley een live-reputatie heeft waar je u tegen zegt. Met haar warme en veelzijdige stem zingt ze met hetzelfde gemak sprankelende pop- en soulliedjes als intieme ballads.

vrijdag 27 maart, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 20,00 / Rang 2: E 17,50 / Rang 3: E 15,00

Fotograaf: Nico Swartz

Allennig III - Daniël Lohues

Daniël Lohues zingt zijn eigen lied. Hij vertelt waargebeurde verhalen. Soms is Daniël de voorman van een band. Allennig is hij een troubadour die u meeneemt op een reis. Over dichtbij en ver weg, blijven en weggaan. Over de liefde, die het verschil maakt tussen wereld en planeet. Allennig I was de winter. Allennig II de lente. In Allennig III hoort u nieuwe liedjes en verhalen die tijdens zomernachten bij het vuur in Erica, Drenthe te horen zijn. Daniël is een ambachtsman die houdt van zijn gereedschap. Opa's traporgel, de accordeon van zijn vader, z'n vleugel, snaarinstrumenten en mondharmonica's. Het verleden en de toekomst draaien logisch rond het nu. Tekens van de tijd. Heimwee en hoop. Alles op die typisch Lohuesiaanse manier. Vol liefde, humor en muziek!

vrijdag 27 maart, 20:30 uur

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: Kees Tabal

Gerardo Rosales y grupo - Salsa Mundial

Wie Gerardo Rosales zegt, zegt salsa en latin jazz van de swingendste soort. Deze virtuoos uit Venezuela leerde de piano, conga's en bongo's bespelen van de grootmeesters in zijn geboorteland. Voor zijn komst naar Europa trad hij met zijn band Salsa 70 op in alle sloppenwijken, theaters en danszalen van Caracas. In Europa werkte hij onder andere met Michael Franti en New Cool Collective. Met band en zangers brengt Gerardo Rosales 'Salsa Mundial', een muzikale reis vol Latijns-Amerikaanse, Spaanse, Afrikaanse en Turkse ritmes. Naswingen kan op de

salsa-afterparty met DJ Mauri.

zaterdag 28 maart, 20:30 uur

Prijs: E 17,50 / Kortingspas: E 15,50

Fotograaf: Jan Boeve

Een dagje Haydn - Apollo Ensemble

In 2009 is het 200 jaar geleden dat Haydn stierf. Het Apollo Ensemble maakt met zijn drie symfonieën, Le Matin, Le Midi en Le Soir, een ééndaagse reis door de klanken van de dag. Deze kleine symfonieën zijn de eerste vorm van de later bekende grote symfonieën. Ze werden echter niet voor een groot symfonieorkest gecomponeerd maar voor een groep van ca. 15 musici. Bij de eerste uitvoeringen heeft er nooit een dirigent bij gestaan. Het is muziek met een enorme uitdaging zowel solistisch als voor samenspel en doorzichtigheid, geschreven voor de beste musici die vorst Esterhazy aan zijn hof kon krijgen. Het Apollo Ensemble, bestaande uit topmusici vanuit heel de wereld, gaat deze uitdaging graag aan.

zondag 29 maart, 11:30 uur

Prijs: E 10,00 / Kortingspas: E 8,00. Aansluitend een lunchbuffet in Waterfront voor E 12,50

Fotograaf: onbekend

Klokken, 3+ - jeugdtheater

Cees Brandt maakt van elke voorstelling een fantasieprikkelend feest voor peuters en kleuters. Ook met 'Klokken' is het weer raak. Twee klokkenmakers krijgen van de burgemeester de opdracht een grote klok in de kerktoren te repareren. Maar ze zijn een beetje van het type 'niet weten waar de klepel hangt'. Als de klok stil blijft staan, is de tijd weg. De klokkenmakers moeten het oplossen: lukt het om het uurwerk weer aan de praat te krijgen of blijft de tijd stilstaan?

REGIE EN MUZIEK Kees van der Vooren SPEL Cees Brandt en Siem van Leeuwen

woensdag 1 april, 14:30 uur

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: Atelier van Gog

Noot voor de redactie /