Ingezonden persbericht


Almere, 23 maart 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 14-15
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl Klokken, 4+ - jeugdtheater

Cees Brandt maakt van elke voorstelling een fantasieprikkelend feest voor peuters en kleuters. Ook met 'Klokken' is het weer raak. Twee klokkenmakers krijgen van de burgemeester de opdracht een grote klok in de kerktoren te repareren. Maar ze zijn een beetje van het type 'niet weten waar de klepel hangt'. Als de klok stil blijft staan, is de tijd weg. De klokkenmakers moeten het oplossen: lukt het om het uurwerk weer aan de praat te krijgen of blijft de tijd stilstaan?

REGIE EN MUZIEK Kees van der Vooren SPEL Cees Brandt en Siem van Leeuwen

woensdag 1 april, 14:30 uur

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: Kees van der Vooren
Katinka PoldermaN - cabaret

Haar debuut 'Polderman' werd bijna de hemel in geprezen. "Subtiel, lomp, beschaafd en heel, heel erg geestig", vond bijvoorbeeld de Volkskrant, die Katinka Polderman prompt in het rijtje plaatste van Jeroen van Merwijk, Joop Visser en Kees Torn. In 'Polderman kachelt door' laat Katinka de stemverheffingen en het theatraal spektakel achter in de kleedkamer. Wat overblijft is een prachtige collectie liedjes, waarin met lichtvoetig cynisme en subtiele lompheid de tijdgeest wordt becommentarieerd. "Katinka Polderman doet het meer dan leuk, en als ze zo doorgaat kachelt ze op haar gemakje door naar de top." (De Telegraaf)

donderdag 2 april, 20:30 uur

Prijs: E 15,50 / Kortingspas: E 13,50

Fotograaf: Willem de Roon
Kim-Lian van der Meij e.a. - Footloose

Met 'Fame', 'Grease' en 'Dirty Dancing' behoort 'Footloose' tot dé filmklassiekers op dansgebied. Het maakte Kevin Bacon en Lori Singer tot sterren. Het stuk gaat over een jongen die naar een dorpje verhuist waar dansen en rockmuziek verboden zijn. Met het eindexamenbal in zicht moet daar iets aan gedaan worden. Na Amerika en Engeland kan ook Nederland straks genieten van de musicalversie van deze romantische danshit. Een sterrencast met onder meer Kim-Lian van der Meij - imponerend in 'Fame' en volgens De Telegraaf "een van de betere musicalactrices die we hebben" - laat alle grote hits horen, naast toegevoegde muziek van onder meer Eric Carmen, Kenny Loggins en Jim Steinman. De talentvolle cast zorgt voor een swingende avond uit waarbij avond aan avond het publiek staat te dansen op hun stoelen. Ivan Paulovich, de winnaar van het populaire RTL 5 programma So You Think You Can Dance, zal exclusief life on stage te zien zijn. De hoofdprijs van het programma was namelijk o.a. een solo in Footloose.

donderdag 2 en vrijdag 3 april, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 38,50 / Rang 2: E 34,50 / Rang 3: E 30,50

Fotograaf: Roy Beusker

Mattheus Passion à la Kracht - theaterconcert

Met respect voor het muzikale erfgoed van Bach speelt Egon Kracht sinds 2002 een alternatieve, instrumentale 'Mattheus Passion à la Kracht'. De vele liefhebbers van het meesterwerk herkenden de muziek en waren tegelijkertijd blij verrast door de frisse aanpak. De musici van The Troupe hebben allen hun sporen ruimschoots verdiend in de jazzmuziek en voerden de afgelopen jaren meer bijzondere muziekprojecten uit. Noordhollands Dagblad: "Deze 'Mattheus Passion à la Kracht' is meer dan een bewerking of een ode. Het is een mooi afgerond werk, dat naast Bach overeind blijft omdat het Bach recht doet."

BAS EN PERCUSSIE Egon Kracht HAMMONDORGEL Jan-Peter Bast VIOOL Vera van der Bie RIETEN Michiel van Dijk PERCUSSIE Murk Jiskoot GITAAR Milan Kracht TROMPET Angelo Verploegen

vrijdag 3 april, 20:30 uur

Prijs: E 18,00 / Kortingspas: E 16,00

Fotograaf: Domini Media

Score - show

Kunst en sport, het lijken gescheiden werelden. Niet voor de leden van het Franse Compagnie Au Cul du Loup. Zij duiken in 'Score (Terre d'Arène)' in de wondere wereld van de sport en alle aspecten die ermee samenhangen, zoals vriendschap, rivaliteit, overwinning, verlies, volksliederen en luidkeels gebrulde verwensingen van supportersgroepen. Met veel humor worden de duels tussen individuen, clubs en naties nader bekeken en onderzocht. Ook de zwarte kanten van de sport komen aan bod, want nog altijd worden atleten ingezet voor onfrisse politieke doeleinden. Het resultaat is een fascinerende voorstelling waarin de zeven dansers/acteurs/musici/jongleurs de regels - ook die van het theater - met voeten treden. Uiteraard wordt er druk gemanipuleerd met allerlei voorwerpen - Au Cul de Loup is specialist op het gebied van objecttheater. De groepsleden beheersen meerdere disciplines die worden samengesmeed tot veelzijdig hedendaags visueel theater.

zaterdag 4 april, 20:15 uur

Prijs: E 18,00 kortingspas E 16,00

Fotograaf: Martine Archambauld of Jean-Michel Fraunié

Nino Gvetadze - klassieke muziek

Nino Gvetadze werd in 1981 in Georgië geboren en begon met piano spelen toen zij vijf jaar oud was. Nadat zij aan het Staats Conservatorium van Tbilisi afgestudeerd was heeft ze verscheidene prijzen gewonnen op nationale en internationale festivals. Tegenwoordig is zij bezig met haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. In minder dan een jaar tijd na haar komst naar Nederland won ze de Young Pianist Foundation National Piano Competition in Den Haag. Ze ontving de Eerste Prijs, Publieksprijs en de Speciale Prijs voor het moderne repertoire. Deze avond speelt ze werken van Chopin, Prokofiev en Liszt.

zaterdag 4 april, 20:30 uur

Prijs: E 16,50 / Kortingspas: E 14,50

Fotograaf: onbekend

eNERGIEKE JAZZ VAN Tineke Postma EN Esra Dalfidan - jazz

Esra Dalfidan won in 2007 het Jazz Vocalisten Concours. Zij kreeg de handen van publiek én jury op elkaar voor haar originele, oriëntaals getinte repertoire. "Dalfidan klinkt soms weemoedig en verlangend en dan weer opgewekt vurig en opwindend", schreef NRC Handelsblad. Met Dalfidan staat u een prachtig concert te wachten. Na de pauze staan de spotlights gericht op saxofoniste Tineke Postma. Haar wonderschone geluid, haar improvisaties en haar talent om eigen stukken te componeren, brachten haar naar de top. Dat die wereldwijd ligt, is niet verwonderlijk: "De muziek ademt internationale klasse uit." (Jazzflits).

ZANG Esra Dalfidan (voor de pauze, jong talent) SAXEN Tineke Postma GITAAR Edoardo Righini PIANO Marc van Roon CONTRABAS Frans van der Hoeven DRUMS Sebastiaan Kaptein

zondag 5 april, 15:00 uur

Prijs: E 15,00 / Kortingspas: E 13,00

Fotogaaf: onbekend
Noot voor de redactie /