Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bewonersavond Ilperveld Integraal

Woensdag 25 maart

Ilperveld, 24 maart 2009 - Het Ilperveld: 1.000 hectare waterrijk veengebied onder de rook van Amsterdam aan de rand van Landsmeer. Door de vuilstort in de jaren '60 kwamen de natuurwaarden onder sterke druk te staan. Sinds 2002 saneert projectgroep Ilperveld Integraal de stortplaatsen en worden watergangen ontdaan van bagger. Tijdens de bewonersavond op woensdag 25 maart bespreekt de projectgroep de werkzaamheden en ontwikkelingen in het gebied. Alle omwonenden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in de raadszaal van het gemeentehuis van Landsmeer. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Ontwikkelingen in het veld

Tijdens de bewonersavond komen verschillende onderwerpen aan bod. Zoals het afwerken van de stortplaatsen waarvoor een praktijkproef op stortplaats De Boer is gestart. Daarnaast is er aandacht voor de optimalisatie van de waterkwaliteit en -kwantiteit en de ontwikkeling van de natuur in het Ilperveld. Iedereen die meer wil weten of vragen heeft over de plannen in het Ilperveld is welkom tijdens de bewonersavond op woensdag 25 maart in het gemeentehuis Landsmeer.

Nu alleen nog de puntjes op de i

Hoogheemraad Cees Mantel is tijdens de waterschapsverkiezingen opnieuw benoemd voor de portefeuille Integraal waterbeheer landelijk gebied. Hiermee blijft hij ook lid van de stuurgroep Ilperveld Integraal. "De toekomst voor het Ilperveld zie ik positief in. Er is een betere waterkwaliteit voor mens en dier." Mantel is vanaf het begin af aan betrokken bij het project. "Tot nu toe verloopt de samenwerking heel plezierig, ondanks dat de belangen van de verschillende partijen groot zijn en de emoties in het verleden soms hoog zijn opgelopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we nu alles goed op een rij hebben. We moeten nu alleen nog de puntjes op de i zetten."

Over de bewonersavond

Zaal open : 19.00 uur

Aanvang : 19.30 uur

Einde : 21.00 uur

Voorzitter : Fred Bulk

Adres : Gemeentehuis, Raadhuisstraat 1, Landsmeer

Over Ilperveld Integraal

Het Ilperveld is bijzonder vanwege het typische veenweidekarakter en de zeldzame flora en fauna die er voorkomt. In de loop der jaren zijn door de vuilstort de natuurwaarden plaatselijk sterk onder druk komen te staan. Provincie Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Landsmeer pakken sinds augustus 2002 deze problemen aan met het project Ilperveld Integraal. Vaarwegen worden uitgebaggerd en stortplaatsen gesaneerd. De waterkwaliteit verbetert en het agrarisch en botanisch beheer wordt op orde gebracht. Dit alles met als doel het Ilperveld weer schoon en mooi te maken en te houden. Meer informatie: www.ilperveldintegraal.nl


---

NOOT VOOR DE REDACTIE,