( BW)(SONOCO) Sonoco Alcore – Demolli stelt nieuwe technologische innovaties tentoon op IPACK IMA 2009

Business Editors

MILAAN--(BUSINESS WIRE)--Mar 25, 2009--

Sonoco Alcore – Demolli S.R.L., een 100% dochteronderneming van Sonoco (NYSE: SON), een van de grootste gediversifieerde verpakkingsbedrijven van de wereld, introduceert een aantal nieuwe producten op de IPACK IMA, de verpakkingsvakbeurs (“Processing, Packaging and Material Handling”) van 24 t/m 28 maart 2009.

Technologische leider

De nieuwe producten die Sonoco Alcore – Demolli laat zien zijn onder andere Intellicore™ papierrolkernen met radiofrequentie-identificatie (RFID) voor het volgen van rollen in de papierindustrie, Dricore™ regenbestendige kartonkernen voor de landbouwindustrie, bedrukte kernen voor de textielindustrie en LoadRight™ milieuvriendelijke kartonnen pallets voor het vervoeren van big bags.

Sonoco Alcore – Demolli zal tijdens de beurs met behulp van een antenne en een leesapparaat live demonstraties geven van de Intellicore kerntechnologie met RFID. De demonstraties zullen de werkelijkheden laten zien van de Intellicore-technologie, die oorspronkelijk is ontworpen voor en nu wordt gebruikt in de papierindustrie en uiterst geschikt is voor toepassingen in de folie- en textielindustrie.

Dricore regenbestendige kartonnen kernen bieden fabrikanten van landbouwfolie kostenbesparingen in vergelijking met het gebruik van plastic kernen en een verhoogde productiviteit als gevolg van minder machinevibraties bij het opdraaiproces, een resultaat van de verbeterde eigenschappen van de kartonnen kern. De regenbestendige eigenschappen van de Dricore-kern voldoen daarnaast aan de strenge eisen van eindgebruikers in de ensilage-industrie. De milieuvriendelijker Dricore-kern, gemaakt van karton, is veel eenvoudiger te verwijderen dan plastic kernen. De Dricore-kern wordt tentoongesteld in een ruimte met een regensimulator om de regenbestendige eigenschappen te demonstreren.

Sonoco Alcore – Demolli toont daarnaast de baanbrekende bedrukte kern voor de textielindustrie, de Loadright-papierpallet voor het vervoeren van FIBC big bags, de M-Core™ sterk presterende papiermolen kernen voor de drukkerij-industrie, sterk presterende foliekernen voor de folie-industrie en vele andere kernen voor de verschillende bijbehorende industrieën.

“Als een industrieleider in de Europese markt is het onze verantwoordelijkheid om nieuwe manieren te blijven vinden om kwaliteit te bieden aan onze klanten. We luisteren naar de behoeften van onze klanten en stellen actieplannen op voor onze verkoop-, marketing-, technologie- en productieafdelingen om te voldoen aan die behoeften. Gedurende de afgelopen 24 maanden hebben we van productontwikkeling een primaire focus gemaakt. Als gevolg daarvan hebben we oplossingen ontwikkeld met nieuwe producten die werkelijke problemen oplossen voor onze klanten. IPACK IMA is het ideale platform om deze producten te introduceren op de markt. Uiteindelijk bieden we onze klanten meer waarde door waarde toe te voegen aan onze producten. Dit is van essentieel belang in het moeilijke ondernemingsklimaat van vandaag de dag”, aldus Eddie Smith, vice-president van Sonoco Alcore, Europa.

Over Sonoco-Alcore S.a.r.l.

Sonoco-Alcore S.a.r.l. exploiteert 30 fabrieken voor kokers en kernen en zes papierfabrieken op het Europese vasteland en in het Verenigd Koninkrijk. Sonoco, dat is opgericht in 1899, is een wereldwijde fabrikant van industriële en consumentenproducten en aanbieder van verpakkingsdiensten. Het bedrijf heeft een waarde van $4,1 miljard en heeft meer dan 300 vestigingen in 35 landen en bedient klanten in ongeveer 85 landen. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op onze website: http://www.sonoco.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Sonoco
Gary Morgan, mobiel: +32 (0) 476 49 05 91
gary.morgan@sonoco.com