Secura 2009 : alles over Safety & Security at work

18/12/2008 15:41

Fairtec nv

Van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 maart 2009 zal de 7e editie van de vakbeurs Secura plaatsvinden in Brussels Expo. Wie de laatste nieuwe ontwikkelingen wil ontdekken rond beveiligingstechnieken, brandpreventie, signalisatie, ergonomie, bewaking, toegangscontrole, - moet die dagen zeker een bezoek brengen aan Brussels Expo. De verschillende demonstraties en lezingen die tijdens de beurs gehouden worden maken van Secura een dynamische beurs waar altijd wel iets te beleven valt. Met 220 exposanten blijft Secura het belangrijkste ontmoetingsplatform voor de safety- en securitywereld in België. In 2007 werd de beurs bezocht door niet minder dan 8.000 professionals.

De nieuwe baseline voor Secura, "Safety & Security at work", benadrukt de complete inhoud van de beurs nog meer dan het vroegere "Vakbeurs voor Veiligheid en Welzijn op het Werk". Met de nieuwe baseline leunt Secura ook veel sterker aan bij haar 2 belangrijkste doelgroepen:

Safety at work staat voor preventie, welzijn en veiligheid van de werknemers op het werk. Security at work staat voor preventie & beveiliging van de bedrijven, werkplaatsen en personen tegen allerhande incidenten die zich kunnen voordoen.

De meerwaarde van Secura voor de bezoeker is zeker en vast ook te vinden in de vele praktische demonstraties op de beursvloer. Dit jaar kan men o.a. in de praktijk ontdekken hoe men ergonomisch kan werken aan een pc, hoe men iemand dient te bevrijden uit een besloten ruimte, of welke inbraakbeveiliging u kan toepassen binnen uw bedrijf. Naast deze concrete presentaties biedt de beurs ook een brede waaier aan casestudies die voorgesteld worden aan het publiek. Een greep uit het aanbod voor het gedeelte Safety at work levert interessante lezingen rond safety-oplossingen voor groendiensten, hoe veiligheidskledij correct onderhouden, safety & security bij kleine en middelgrote ondernemingen, safety aanpak in de grafische sector, bescherming bij brand, - Voor Security at work staan volgende onderwerpen op het programma: de juiste veiligheid voor ziekenhuizen en rusthuizen, toegangscontrole: welke technieken zijn er beschikbaar, wettelijke inzetbaarheid voor (intelligente) camera's, beter omgaan met verbale agressie op het werk, preventie tegen gewapende overvallen, diefstallen in bedrijven voorkomen, Certificatie: "CERTALARM", -.

Om de informatiebehoefte van de bezoekers snel en aangenaam te kunnen koppelen aan het aanbod van de exposanten stelt Secura meerdere nieuwe technieken voor. Dankzij een eenvoudig Secura-Game kunnen bezoekers de laatste topics en nieuwigheden over Safety & Security en over de exposanten al spelend te weten komen. Naast de bestaande gedrukte en online catalogus pakt Secura voor het eerst uit met High Definition videoboodschappen van exposanten, die men op de website van Secura op voorhand zal kunnen bekijken. Tenslotte zullen de bezoekers via 17 downloadbare sectorplannen snel de exposanten uit hun interessevelden op de beurs kunnen terugvinden.

Secura krijgt ook bezoek van Infosecurity & Storage Expo. Voor het eerst zullen deze 2 events eveneens in Brussels expo georganiseerd worden. Infosecurity & Storage Expo zijn geopend tijdens de eerste twee dagen van de vakbeurs Secura en leggen respectievelijk hun accent op IT security en data storage.

Meer info om als exposant of bezoeker deel te nemen aan Secura kan men vinden op www.secura-expo.be. De beurs is gratis toegankelijk voor professionele bezoekers na inschrijving via de website, of in het bezit van een gratis toegangskaart.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel